Jaume Gurt dóna les claus per com retenir el talent, en una sessió formativa a la UEA

06.02.2019

La Unió Empresarial de l’Anoia treballa pel creixement empresarial de la comarca, però a la vegada, té en compte el seu principal actiu: el factor humà. En aquest sentit, seguint les pautes de treball i de futur marcades en la segona i darrera edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia -el qual, el tema principal va ser el talent-, el grup de treball de l’entitat anomenat “Empresa Conscient” té com a missió principal convertir l’Anoia en capital del talent.

Cada cop més, les empreses i organitzacions necessiten treballar la gestió del talent: gestionar-lo és clau per a la competitivitat i èxit de les empreses. Amb tot això, se li suma el nou paradigma d’indústria 4.0, convertint el talent en la pedra angular, atès que el factor humà en aquesta revolució és imprescindible.

Seguint aquesta línia, el passat divendres 1 de febrer, la UEA va organitzar un taller sobre el talent. Sota el nom “Quin és el talent que la meva empresa necessita”, Jaume Gurt -autor d’un CEO sin corbata, expert en motivació d’equips i transformació cultural i lideratge- va donar les claus davant aquesta necessitat que tenen les empreses i una guia pràctica sobre com retenir el talent.

Talent davant la revolució 4.0 i la coexistència de diversos perfils en un mateix espai laboral

A través de l’expertesa i coneixement de Jaume Gurt, els assistents van poder conèixer de primera mà com d’important és conèixer el talent que hi ha dins l’organització, així com a la vegada potenciar la complementarietat de perfils i evitar-ne el solapament.

Gurt va afirmar que davant la rapidesa amb què canvia el nostre entorn, la revolució tecnològica repercuteix de forma molt particular en la gestió de les empreses i el seu personal laboral i professional. En aquest sentit, l’expert en motivació d’equips apuntava que la tecnologia ha transformat la nostra forma de treballar i seguirà transformant-la. Això repercuteix que el mercat de treball estigui en un canvi constant, que obliga a empreses i treballadors a desenvolupar actituds diverses. A més, Gurt va afirmar que en l’actualitat coexisteixen quatre generacions dins les empreses, i que cadascuna aporta uns coneixements, habilitats i actituds concretes que han de conviure en un mateix espai i treballar per objectius comuns, que en molts casos, no s’arriben a concretar per la complexitat, que en aquest cas, és la d’unir tota aquesta diversitat de valors.

El treball en equip, imprescindible per retenir el talent

En aquest sentit, una de les estratègies per assolir aquest objectiu és la preparació de les empreses per retenir el talent, ja que en un món complex i canviant, la peça diferencial és el treball en equip i el talent que hi ha dins l’empresa.

Gurt va proposar als assistents un model de gestió d’equips diferent del què es coneix: l’empoderament de les organitzacions i el trencament d’estructures de poder obsoletes (piramidals) i la retenció del coneixement que aporten les persones a través d’equips de treball col·laboratiu, i del seu talent. I és que segons Gurt, la clau per retenir el talent a l’empresa és invertir en les persones, donant-los-hi valor i formant-les.

Empresa conscient

Aquesta sessió va estar emmarcada dins del grup de treball de la UEA anomenat Empresa Conscient. A través d’aquest grup, la UEA ofereix un espai de debat i anàlisi per tal d’adquirir i compartir coneixements entre els directius/ves i treballadors/es de la comarca. En aquest espai, es tracten temes com branding, vendes, transformació digital, lideratge, entre altres qüestions d’interès.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.