Jornada empresarial sobre oportunitats de negoci en mercats internacionals, de la mà de la UEA i Centrem

21.02.2018

Cada vegada hi ha més empreses que obren negoci en mercats internacionals per créixer, diversificar els clients, o per estratègia empresarial. Per aquest motiu és important conèixer quins són els països emergents econòmicament i les possibilitats de negoci que ofereixen.

L’Àfrica Occidental és un mercat emergent que està en creixement i en els darrers anys s’està convertint en un focus d’atracció per a les empreses. La Costa d’Ivori està experimentant un creixement econòmic al voltant del 10% i el consum per càpita ha crescut de forma significativa. El Senegal, el PIB ha crescut de mitjana un 4% anual en els darrers 8 anys i el poder adquisitiu va en augment en aquest país, que compta amb una piràmide poblacional jove i amb potencial. I el Camerun, l’economia més gran dels països que conformen la Comunitat Econòmica i Monetària d’Àfrica Central (CEMAC), s’estima que per als propers exercicis, la seva economia se segueixi expandint a un ritme entre el 4 i 5% del PIB.

Per donar a conèixer en més detall la situació econòmica i les oportunitats de negoci que ofereixen aquest països africans, la Unió Empresarial de l’Anoia, juntament amb el Centre Metal·lúrgic (CENTREM), organitzen una jornada informativa oberta a tothom i gratuïta pel proper 8 de març al matí (de 10h a 12h), a la seu de la UEA.

A la sessió es farà una radiografia de cada país, incidint en els sectors emergents de cada regió, es presentaran casos pràctics d’empreses catalanes que treballen a l’Àfrica Occidental, i s’explicaran accions de promoció en el mercat de Costa d’Ivori. Per inscriure’s cal contactar amb la UEA: uea@uea.cat o bé el 93 805 22 92.

Participada jornada sobre Mèxic
Mèxic és un mercat molt important per si mateix i també per ser una bona entrada al mercat dels Estats Units i Sud Amèrica. Així es va presentar aquest país llatinoamericà en la jornada internacional sobre Mèxic que es va celebrar a la seu de la Unió Empresarial, i on hi van assistir una desena d’empresaris interessats en conèixer més en profunditat el mercat mexicà.

Actualment Espanya es una primera potencia inversora à Mèxic, i en aquest sentit, els assistents van conèixer quins són els sectors amb més demanda: les industries auxiliars de l’automòbil, industries relacionades amb el cuir, alimentació, i el packaging.

Gràcies a l’acord de col·laboració amb el Centre Metal·lúrgic, els socis de la UEA poden gaudir d’informació privilegiada sobre els mercats internacionals, a més de comptar amb una persona de suport en les missions comercials, com en el cas de Mèxic, que el delegat del Pla Metall a Mèxic ajudarà als empresaris a fer més efectives les seves visites en aquest mercat llatinoamericà.

 

Altres notícies

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones d’Empresa. Aquesta primera trobada va estar organitzada per la comissió d’empresàries i directives de l’ACEB i la...

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

Amb “Som fortalesa”, la Unió Empresarial de l’Anoia organitza una nova edició de la Nit Empresarial UEA, l’acte de referència i reconeixement del sector econòmic i del teixit empresarial de la Catalunya Central: vint-i-tres anys de reconeixement, cohesió i aposta pel...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.