Jornada empresarial sobre oportunitats de negoci en mercats internacionals, de la mà de la UEA i Centrem

21.02.2018

Cada vegada hi ha més empreses que obren negoci en mercats internacionals per créixer, diversificar els clients, o per estratègia empresarial. Per aquest motiu és important conèixer quins són els països emergents econòmicament i les possibilitats de negoci que ofereixen.

L’Àfrica Occidental és un mercat emergent que està en creixement i en els darrers anys s’està convertint en un focus d’atracció per a les empreses. La Costa d’Ivori està experimentant un creixement econòmic al voltant del 10% i el consum per càpita ha crescut de forma significativa. El Senegal, el PIB ha crescut de mitjana un 4% anual en els darrers 8 anys i el poder adquisitiu va en augment en aquest país, que compta amb una piràmide poblacional jove i amb potencial. I el Camerun, l’economia més gran dels països que conformen la Comunitat Econòmica i Monetària d’Àfrica Central (CEMAC), s’estima que per als propers exercicis, la seva economia se segueixi expandint a un ritme entre el 4 i 5% del PIB.

Per donar a conèixer en més detall la situació econòmica i les oportunitats de negoci que ofereixen aquest països africans, la Unió Empresarial de l’Anoia, juntament amb el Centre Metal·lúrgic (CENTREM), organitzen una jornada informativa oberta a tothom i gratuïta pel proper 8 de març al matí (de 10h a 12h), a la seu de la UEA.

A la sessió es farà una radiografia de cada país, incidint en els sectors emergents de cada regió, es presentaran casos pràctics d’empreses catalanes que treballen a l’Àfrica Occidental, i s’explicaran accions de promoció en el mercat de Costa d’Ivori. Per inscriure’s cal contactar amb la UEA: uea@uea.cat o bé el 93 805 22 92.

Participada jornada sobre Mèxic
Mèxic és un mercat molt important per si mateix i també per ser una bona entrada al mercat dels Estats Units i Sud Amèrica. Així es va presentar aquest país llatinoamericà en la jornada internacional sobre Mèxic que es va celebrar a la seu de la Unió Empresarial, i on hi van assistir una desena d’empresaris interessats en conèixer més en profunditat el mercat mexicà.

Actualment Espanya es una primera potencia inversora à Mèxic, i en aquest sentit, els assistents van conèixer quins són els sectors amb més demanda: les industries auxiliars de l’automòbil, industries relacionades amb el cuir, alimentació, i el packaging.

Gràcies a l’acord de col·laboració amb el Centre Metal·lúrgic, els socis de la UEA poden gaudir d’informació privilegiada sobre els mercats internacionals, a més de comptar amb una persona de suport en les missions comercials, com en el cas de Mèxic, que el delegat del Pla Metall a Mèxic ajudarà als empresaris a fer més efectives les seves visites en aquest mercat llatinoamericà.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.