Joves anoiencs exposen la seva visió del món laboral i professional de la comarca

18.03.2018

Amb l’objectiu de recollir informació de cara al Fòrum que la UEA organitza pel proper dia 17 d’ abril i que enguany es dedicarà al talent, la Unió Empresarial de l’Anoia va reunir a un grup de joves d’ entre 16 i 25 anys per tal d’escoltar les seves necessitats i inquietuds al voltant de la formació i la feina.

En la sessió hi van assistir joves de diferents municipis de la comarca, amb diferents perfils, estudiants de batxillerat, cicles formatius, de plans de transició al treball, treballadors i universitaris. L’objectiu era conèixer la visió d’aquests joves sobre la situació social i econòmica actual a través d’ un seguit de preguntes que se’ls van plantejar com el coneixement de l’entorn econòmic, l’entorn educatiu i l’entorn laboral i social.

La majoria dels joves va manifestar no tenir massa coneixement sobre la realitat econòmica i industrial de la comarca i, en general, creuen que aquest és un tema que s’ hauria d’ explicar a les aules durant el període escolar.

Pel que fa el mercat laboral, els joves estan totalment d’ acord en què és molt important l’actitud i les ganes de treballar, creuen que tots els joves a partir d’ una determinada edat, cap als 16 anys, ja haurien de començar a treballar, perquè la feina ajuda a comprendre el valor i esforç per aconseguir les coses. Els joves, en general, valoren una feina on se sentin a gust i valorats i sobretot la formació contínua que puguin rebre en el sí del lloc de treball. També valoren d’ una manera molt rellevant el fet de tenir una feina prop de casa.

En relació a la formació creuen que els pares, en general, encaminen els fills cap a fer una carrera universitària i la formació professional no està prou valorada. Opinen que encara hi ha molts prejudicis sobre la formació professional i , en aquest sentit, creuen que hi ha d’ haver un canvi de paradigma en els pares i professors perquè es doni més valor a la formació professional.

Els joves van valorar molt positivament la oportunitat que se’ls va donar, en aquest acte, per explicar-se i sobretot per ser escoltats.

El proper dia 17 d’ abril la UEA presentarà en públic l’estudi realitzat sobre el Talent, un projecte que s’ ha pogut portar a terme gràcies a les aportacions dels joves, professionals de l’ àmbit laboral, reclutadors, professionals dels RRHH, formadors, representants de centres escolars i empresaris i que analitza les causes i possibles accions per a retenir i captar el talent a l’Anoia.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.