La 7ª edició del Prepara’t girarà entorn a la transformació del mercat laboral per l’avenç de les noves tecnologies

07.11.2018

Del 19 al 23 de novembre tindrà lloc una nova edició del Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació a Igualada. Un projecte impulsat per la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada per donar eines i propostes per a la recerca de feina a les persones que estan en situació d’atur o volen fer un canvi professional.

L’edició d’aquest any, la setena, girarà al voltant del canvis que està experimentat el mercat laboral amb l’entrada de les noves tecnologies. Fa anys que la tecnologia està present en el nostre dia i dia, i també en el món laboral, però ara s’està produint una acceleració que evidentment impactarà a la manera de treballar de les empreses i per tant també canviarà els perfils professionals necessaris per cobrir els llocs de feina. Per Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, “l’objectiu d’aquesta setena edició del Prepara’t és transmetre la idea que el mercat laboral està canviant, s’està transformant, … i això vol dir, tot i les amenaces que puguin sorgir, que és una oportunitat important per a les persones que busquem una feina, o per les que busquen un canvi i volen donar un gir a la seva vida professional”.

Arias també subratlla que des de l’entitat estan contents de poder realitzar un any més aquest projecte tant important per a la població que cerca feina, i comptar un any més amb l’Ajuntament d’Igualada. De fet, per la gerent de la UEA “celebrar la 7a edició consecutiva del Prepara’t demostra que el treball entre el sector públic i el privat és efectiu, i referma la idea que és important remar tots en el mateix sentit, cooperar i col·laborar”.

De la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha posat en valor “la bona col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia a l’hora d’impulsar i consolidar una iniciativa com el Prepara’t, unes jornades que creixen seguint l’evolució d’un mercat laboral canviant i que saben oferir en cada edició continguts veritablement útils als seus assistents”. En aquest sentit, ha afegit que “el Prepara’t es distingeix avui com un esdeveniment de gran valor i un referent a la nostra ciutat i la nostra comarca, tant per als joves que comencen a dibuixar la seva carrera, com per als professionals que volen reforçar els seus coneixements o aquelles persones que necessiten reorientar la seva carrera”.

Novetat destacada

La Setmana de l’Ocupació tindrà lloc a Ig-Nova Empresa (Av. Mestre Muntaner, 86), i es realitzarà tots els matins del 19 al 23 de novembre, de 9.30h a 13h. Cada jornada està dedicada a un tema, en aquest sentit, dilluns es parlarà de la Transformació digital i el mercat laboral, dimarts de buscar feina en temps de xarxes, dimecres es centrarà la jornada amb la figura del freelance, dijous es tractarà la motivació i l’empoderament, i divendres serà el torn de les visites a les empreses.

Precisament, aquesta darrera jornada és una de les novetats destacades del Prepara’t. Les persones que s’inscriguin tindran l’oportunitat de visitar diverses empreses de la comarca i conèixer el seu funcionament, el procés productiu, i evidentment saber quins perfils professionals demanen. Les empreses a visitar seran Graphic Packaging, Curtits Badia, Tallers Dicor, Circuit Parcmotor, i Mevirsa.

Les inscripcions al Prepara’t s’han de realitzar a través de la pàgina web de la Unió Empresarial de l’Anoia (crta de Manresa, 131, d’Igualada) i omplir un formulari, o bé trucant al 93 805 22 92. Els participants hauran d’indicar a quina conferència volen assistir.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.