La Comissió UEA Internacional agafa un nou rumb

27.09.2016

Són moltes les empreses que valoren internacionalitzar-se o bé vendre o exportar productes i serveis a l’estranger, per diversificar el seu risc, i crear oportunitats de negoci en altres països. La teoria sobre com internacionalitzar una empresa és coneguda, però la realitat és una altre. Davant d’aquesta situació, i amb la voluntat de donar suport a les pimes de la comarca en matèria d’internacionalització, la Unió Empresarial de l’Anoia ha renovat les línies de treball i els objectius de la Comissió Internacional.

L’equip, format per empresaris i professionals experts en la matèria, tenen clars els objectius amb els quals engeguen aquesta nova etapa: compartir coneixements i contactes, crear sinergies, i connectar empresaris de diferents sectors que operin a diferents països.

Establir contacte amb altres entitats i organismes que siguin un referent dins del camp de la internacionalització de l’empresa i comptar amb partners estratègics és vital per connectar amb mercats estrangers. En aquest sentit, la Comissió Internacional ja ha signat un acord de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona a través de la seva delegació a l’Anoia per la realització conjunta d’actes que puguin ser interessants per les empreses exportadores de la Catalunya Central. També treballa de forma coordinada amb el Departament Internacional de Foment del Treball Nacional per a l’organització de missions empresarials a països diversos, la resolució de consultes específiques i la gestió de problemàtiques determinades, com per exemple, el cas recent de la fallida de la naviliera coreana Hanjin.

La Comissió UEA Internacional també ha realitzat diverses reunions de treball amb empreses anoienques que treballen a l’estranger i d’on han sortit propostes i necessitats que s’aniran treballant i resolent amb l’ajuda d’altres organismes o inclús de les mateixes empreses. La idea principal és que puguin ajudar-se entre elles mateixes, ja que moltes vegades els problemes sorgeixen una vegada s’està treballant “in situ” en un país concret, per això, s’han articulat formes de contacte immediates entre els responsables d’exportació de diferents empreses que puguin servir de suport davant un problema concret que ha de trobar una solució ràpida i immediata.

Jornada: Oportunitats de negoci a l’Iran
El primer acte que organitza la Comissió UEA Internacional en aquesta nova etapa és una jornada sobre les oportunitats de negoci que estan sorgint a Iran. El passat mes de gener el sistema bancari d’Iran es va reconnectar al SWIFT restablint així la possibilitat de transaccions financeres directes dels seus bancs, i les empreses internacionals han pogut reprendre els contactes comercials amb Iran. Amb una de les economies més diversificades de la zona, els sectors de l’automoció, el turisme, medi ambient, TIC, comunicacions, farmacèutic, etc, fan d’aquest mercat una de les economies emergents més importants durant els propers anys. La jornada està prevista pel proper 7 d’octubre a la UEA (9:00 h.) i es parlarà d’aspectes tant diversos com les perspectives del mercat iraní, l’operativa bancària o la problemàtica logística.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.