La CUMA es reuenix amb el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya

15.06.2016

La Comissió d’Urbanisme i Mobilitat, la CUMA, grup de treball de la Unió Empresarial de l’Anoia, es reuneix amb el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya com a expert en temes d’urbanisme i territori, per conèixer el seu punt de vista sobre els elements claus en matèria d’urbanisme mobilitat i infraestructures que la comarca ha de tenir en compte per ser un territori competitiu i atractiu per les empreses i la població en general.

El dinar de treball, molt enriquidor, va permetre parlar sense traves i amb franquesa de la importància de la bona comunicació per carretera i les infraestructures de mobilitat per una comarca que, segons Ricard Font, té més elements a favor que en contra. Font va insistir en que la comarca de l’Anoia és la tercera corona de Barcelona, està a mitja hora del canal principal de distribució de mercaderies cap a Europa, el corredor mediterrani, els dos ports de Catalunya i cap al centre de la Península. I amb un Eix Diagonal amb possibilitats i una A2 que si bé s’ha de millorar té una bona connectivitat cap a l’àmbit metropolità.

“A vegades no ens adonem que estem molt a prop del que és important per poder-nos desenvolupar”. I va animar a la comarca a servir-se del Vallès, del Baix Llobregat i de Barcelona per ser competitius respecte la resta del món, i aconseguir “que cada acció que fem sigui per reduir el temps que ens apropa a Barcelona, als vallesos, als ports…”. Font va afegir que quan una empresa pregunta per instal·lar-se a Catalunya demana per cost de transport i logística, ja no dels costos de personal.

Els membres de la CUMA van traslladar al secretari certes inquietuds en relació a l’A2 i la NII, la C-15, el corredor del mediterrani, les futures estacions intermodals, el carrilet, la C37, la B30, el 4t Cinturó…

Igualment els tècnics de la comissió de la UEA van poder conèixer de primera mà alguns dels projectes estratègics que la Generalitat té entre mans en matèria de mobilitat i infraestructures. En aquest sentit Font va reiterar que “la política prioritza unes infraestructures, en funció d’una economia existent i d’una demanda real d’empresa”, però en aquest cas, comenta que perquè les infraestructures d’un territori siguin prioritàries, fa falta un consens dels principals agents d’un territori, i fer pinya conjuntament.

Un altre dels temes que es va tractar en la reunió va ser la mobilitat del futur, l’aposta pel transport públic, els nous vehicles (elèctrics, intel·ligents), el nou concepte de mobilitat (compartir cotxe), i en transport de mercaderies amb megatrucks i la conseqüent adaptació de part de les infraestructures i els accessos per camions de grans dimensions.

La Unió Empresarial de l’Anoia valora molt positivament aquesta sessió ja que a banda d’aprofundir els coneixements tècnics i estratègics en matèria de mobilitat, reforça la idea de comarca que té l’entitat, apostant per canviar el discurs negatiu de l’entorn territorial, reforçant un plantejament positiu sense oblidar la reivindicació, que s’ha de mantenir per créixer i tenir un projecte de futur ambiciós. Des de l’entitat s’agraeix la franquesa, la claredat i el bany de realitat transmès pel Sr. Font en aquesta trobada, fet que ens ajuda a marcar un camí sense deixar de lluitar pels somnis que han de fer de la nostra, una comarca millor per les empreses i la societat.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.