La Directora General d’Indústria, Matilde Villarroya, posa l’accent en la innovació per sortir de la crisi generada per la COVID-19 al Webinar UEA

14.05.2020

La digitalització empresarial necessària per afrontar la COVID-19 va centrar un nou Webinar UEA, de la mà de la Directora General d’Indústria a la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya.
Villarroya va exposar que davant la situació generada per la pandèmia “som una economia molt oberta i l’impacte té lloc a tot el món”. En aquest sentit, la Directora General d’Indústria va destacar que “ens enfrontem a una relocalització” i que “les empreses han vist que han de retornar les cadenes de valor: cal produir al costat d’on es prenen decisions”; així com també, va ressaltar els sectors industrials que més han patit i pateixen aquesta crisi com són el de l’automòbil, el tèxtil, el d’instal·lacions elèctriques i el metal·lúrgic.
Villarroya va afirmar davant l’empresariat anoienc assistent al Webinar UEA que “el 32,5% del PIB de l’Anoia és industrial” i que per això “l’afectació de la COVID-19 a la comarca és flagrant”. En aquesta línia, la Directora General d’Indústria també va mostrar el suport del Departament al teixit empresarial de l’Anoia, destacant l’habilitació del checkpoint, una mesura que va consistir la corredoria de mercaderies durant el confinament perimetral de la Conca d’Òdena.
El paper clau de la innovació i la digitalització
Amb un missatge positiu i esperançador, la Directora General d’Indústria va afirmar que “de les crisis, hem de treure partit i aprofitar les oportunitats que vénen”, assegurant que per sortir de la situació de la crisi, “s’ha d’apostar clarament per la innovaciói per la transformació tecnològica. Catalunya es diferencia per ser un territori de recerca i de talent. Hem d’apostar també per la sostenibilitat”.
En aquest sentit, la Directora General d’Indústria, va emfatitzar que més del 90% del teixit empresarial català són pimes, i per aquest motiu, “els ajuts del departament aniran especialment dirigits a aquestes empreses”, i aprofita per recordar el programa ProAcció impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement, que engloba diversos serveis i ajuts, com el servei diagnòstic avançat 4.0, un programa de Cupons indústria 4.0, ajuts per impulsar projectes d’innovació 4.0, i línies de finançament per implantació de projectes 4.0 dins de l’empresa.
Paula Arias, gerent de la UEA, va explicar que des de l’entitat empresarial “som coneixedors que moltes empreses estan batallant cada dia amb el teletreball, així com la limitació i la complexitat que suposa no tenir accés a tots els documents o com gestionar els equips, entre d’altres”. Per fer-hi front, des de l’entitat, Arias va recordar que des del grup UEA Lab 4.0 “s’està treballant per acompanyar a totes les empreses en la seva necessària digitalització”. En aquest sentit, Arias va posar a disposició la Xarxa d’Assessors Tecnològics de l’entitat per trobar-hi solucions al repecte, “una eina gratuïta per orientar i ajudar a les empreses”.
Tanmateix, Villarroya, va afirmar que la comarca de l’Anoia “fa els deures” quant a la implantació de les noves tecnologies i va aplaudir la tasca que es vol fer des de UEA Lab 4.0. I també, va posar en relleu que la comarca disposa d’un grup empresarial tecnològic molt important, posant en relleu els actius com el complex del motor, el Parc Motor de Castellolí, on amb Cellnex s’ha convertit en un dels primers circuits connectats d’Europa, i també va felicitar Igualada per ser anomenada una de les onze primeres ciutats de Catalunya en rebre el distintiu Soc Smart.
Aquest webinar va comptar amb l’assistència dels diversos agents socioeconòmics de la comarca com TICAnoia, i també, del consistori igualadí.
Aquest webinar i la resta de sessions online organitzades per la UEA es poden recuperar en aquest enllaç: https://bit.ly/3fJRilx
Propers WebinarsUEA
En les properes setmanes la UEA seguirà organitzant noves sessions online de temàtiques diverses per donar informació, eines i també resoldre dubtes a les empreses. Consulta l’agenda de webinars en aquest enllaç: https://bit.ly/35h6ulo

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.