La fibra òptica al polígon Les Comes serà una realitat aquesta tardor

21.07.2015

Després de diverses reunions i de la pressió feta per part de la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, finalment la instal·lació de la fibra òptica al polígon industrial Les Comes d’Igualada ja té data.

Fonts de Telefònica, empresa encarregada d’instal·lar la fibra òptica en aquesta zona industrial, han confirmat a la Unió Empresarial de l’Anoia que ja haon començat els treballs i que “probablement, si no hi ha res que ho impedeixi, els finalitzarem a finals d’octubre”.

En aquest sentit, a partir de tardor, les empreses situades en aquesta zona industrial gaudiran d’una connectivitat en telecomunicacions digne del s. XXI. Una noticia sens dubte molt positiva per que donarà valor afegit al polígon industrial en general, i a les empreses i els seus negocis en particular.

La millora de la xarxa de telecomunicacions a l’Anoia és una de les mancances del territori més reclamada ja que la tecnologia de la que disposen els polígons industrials del territori està totalment desfasada i antiquada. Una mostra d’aquesta precarietat és va viure el mes d’abril i maig quan desenes d’empreses d’Igualada i d’altres zones de l’Anoia van quedar sense servei línia de telèfon ni internet (ADSL) a causa d’una succesió d’avaries de la principal operadora en telefonia. Una avaria que va repercutir negativament en els negocis, amb pèrdua de clients, contactes, proveïdors, comandes, opcions de venda, etc… Des de la UEA s’han fet diverses accions per que episodis com aquest no es tornin a repetir: La última ha estat la reclamació d’una indemnització per cadascuna de les empreses afectades per l’avaria.

Ara, amb la instal·lació de la fibra òptica al polígon de Les Comes, la comarca de l’Anoia s’avançarà a d�altres territoris amb un desplegament de fibra òptica nul. I en aquest sentit des de la UEA celebrem la decisió de la principal operadora en Telefonia per apostar pel nostre territori i contribuir així en la millora de les telecomunicacions i per tant, en la millora de la competitivitat del sector empresarial.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.