La primera edició del Prepara’t Jove aplega a més de 400 alumnes de 4t d’ESO

09.11.2016

L’Ateneu Igualadí ha acollit la primera jornada del projecte Prepara’t Jove, un programa dirigit als alumnes de 4t d’ESO, que vol promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professional, ajudant-los a que analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l’empresa i l’emprenedoria.

És la primera vegada que es realitza aquest projecte a Igualada i a l’Anoia, i ha estat impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, el Departament de Promoció Econòmica i el de Joventut, la Kaserna, i la Unió Empresarial de l’Anoia. Aquestes entitats han agraït la bona acollida que ha tingut el projecte i la bona predisposició de tots els centres escolars d’Igualada.

I és que més de 400 alumnes entre els Maristes, Escola Pia, Acadèmia Igualada, Montclar, Monalco, INS Pere Vives Vich, INS Joan Mercader, han assistit a la primera jornada del Prepara’t Jove. En aquesta primera sessió s’ha parlat dels valors per a emprendre a través d’una conversa distesa entre Roger Roca, esportista d’elit igualadí i Campió del món de Duatló i Campió d’Espanya de Marató i Màrius Mollà, emprenedor igualadí, director de projectes, consultor d’empreses, i també escriptor, amb 6 novel·les publicades.

Ambdós ponents han començat amb una afirmació: “aconseguir els somnis és possible, però s’ha de treballar molt, i a vegades renunciar a algunes coses”. Roger Roca va començar la seva carrera esportiva de molt jove “i això em va obligar a deixar de fer coses més pròpies dels nois de la meva edat, però no em va costar per què l’esport era el què m’omplia”. Per Roca “escollir significa renunciar, i a la vida hi haurà molts moments que haurem d’escollir entre diversos camins”. Màrius Mollà és enginyer “però això no m’ha fet renunciar a la meva passió per l’escriptura”. I és que “es pot tenir més d’un somni, però s’ha de fer amb esforç”.

S’ha parlat d’esforç, però també de constància i disciplina. Per explicar-ho els ponents han fet referència a la teoria de les 10.000 hores: “aquest és el número d’hores mínimes per aconseguir dominar una disciplina”. Roger Roca comenta que ell no era el més talentós ni el més ràpid quan va començar, però que per aconseguir arribar a la seva meta “he hagut de treballar molt, tenir molta disciplina, i per això avui puc dir que porto més de 80.000 km a les seves cames”.

Per emprendre, per aconseguir arribar allà on es vol professionalment, “el camí és llarg i està ple de fracassos”, però per Roger Roca “és important saber perdre per aprendre”. En aquest sentit Màrius Mollà ha explicat que “cal fracassar per aprendre a aixecar-se, i saber que els fracassos ens obren noves oportunitats per millorar, per mantenir l’autoestima, ser humil i saber assumir la responsabilitat dels errors”.

Per concloure, els ponents han parlat de l’èxit i la felicitat sentenciant que “l’èxit i felicitat no van de la mà, per que pots tenir èxit i no ser feliç, i pots ser feliç sense tenir èxit. Simplement l’èxit el trobaràs allà on tinguis la felicitat”.

La primera jornada del Prepara’t Jove s’ha tancat amb un torn obert de preguntes on els estudiants assistents han manifestat algunes de les seves inquietuds i han exposat dubtes i preguntes als ponents sobre les seves carreres professionals, els seus èxits i fracassos, les seves pors, etc.

La propera jornada del Prepara’t Jove tindrà lloc el 16 de novembre i comptarà amb la presència de Maria Batet, entrenadora d’emprenedors i Anna Rosell, consultora en desenvolupament professional que parlaran de les actituds i competències clau pel futur.

 

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.