La sectorial UEA Química engega una nova edició de “Química a l’Escola”, un concurs per apropar la química als més joves

27.01.2020

Després de l’èxit de la primera edició, la sectorial de la Unió Empresarial de l’Anoia, UEA Química -que aglutina i representa les empreses del sector químic de l’Anoia- organitza una nova edició de “Química a l’Escola”; un concurs per apropar la química als més joves.

Els objectius de “Química a l’Escola” són els d’apropar la química als joves i fer atractiu el sector; així com també els de transmetre l’interès i curiositat per la química, fomentar i divulgar el coneixement i la investigació de com la química els envolta en el seu dia a dia; que es diverteixin tot aprenent experiments químics; i despertar futures vocacions químiques.

“Química a l’Escola” està obert als i les alumnes dels cursos de 1r a 6è de primària i als alumnes de 1r a 4t d’ESO dels centres educatius de la comarca. Els i les estudiants que hi participin han de registrar un vídeo -d’una durada d’entre un minut i quatre- on hi realitzin un experiment o una investigació relacionada amb la química o bé on demostrin com la química es troba en materials i productes del seu dia a dia.

Tots els vídeos seran revisats pels membres de la UEA Química que patrocinen el concurs i escolliran un guanyador per cada categoria. Enguany, ha augmentat fins 13 el nombre d’empreses patrocinadores, una mostra de la implicació que el sector té per la formació per als joves de la comarca. Les empreses són: Leather Química, Comercial Godó, Atlas, Apliclor, Robinson Ventures, Waterologies, SImar, Labin, Quimser, Proquip, Eminfor, Texcur i ABC Leather. El jurat valorarà aspectes com: la presentació de l’experiment i la dificultat de realització; l’explicació o comunicació que facin els mateixos alumnes durant l’experiment, comprenent l’exercici; la concordança amb la temàtica (ha de ser un experiment on hi intervingui la química) i l’originalitat i creativitat del projecte.

Hi ha cinc categories: tres per primària (cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior) i dues per secundària; cadascuna de les quals comptarà amb un premi de 300€ en material pel laboratori del centre de secundària. Els participants han d’enviar el vídeo a uea@uea.cat. La data límit per a participar-hi és el proper 30 d’abril de 2020. Els guanyadors es comunicaran la primera setmana de juny.

 

 

Altres notícies

Retirada amiant i proposta compra conjunta coberta

Retirada amiant i proposta compra conjunta coberta

Les directrius de la Unió Europea preveuen una retirada de l'amiant de tot el territori abans de l'any 2032. Des d'AEPIC -l'Associació d'Empreses del Polígon Industrial Les Comes- han liderat una iniciativa per valorar la possibilitat de fer una compra conjunta de...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.