La UEA a la jornada `Els eixos industrials de l`Arc Mediterrani`

16.02.2015

El president de la UEA, Blai Paco, va participar els dies 12 i 13 de febrer a Alcoi a les jornades “Els eixos industrials de ‘Arc Mediterrani”, juntament amb la participació de representants polítics de 12 municipis industrials de l’arc mediterrani, altres 9 associacions empresarials, 4 centres d’investigació i ensenyament, i amb una assistència de vora 150 persones a les diferents sessions.

La trobada ha permès constatar la importància estratègica de la indústria en el desenvolupament i el creixement dels territoris que tradicionalment han acollit aquest sector, i que encara avui mantenen una important producció industrial.

La nit del dijous 12, el Saló Rotonda del Cercle Industrial d’Alcoi va acollir la 10a Nit Econòmica de l’Euram. Durant la seva celebració, l’alcalde d’Alcoi, Antoni Francès, va lliurar el reconeixement pel seu paper en la industrialització del territori a les Cambres de Comerç de Terrassa, Sabadell i Alcoi. També es presentaren les conclusions de l’estudi que l’Institut Ignasi Villalonga va presentar durant la nit, de la ma del seu autor Lluís Català, professor a la Universitat d’Alacant. L’estudi planteja diversos reptes per a les comarques estudiades; el Bages, l’Anoia, el Vallès, la Foia de Castalla, el Comtat, la Vall d’Albaida i l’Alcoià. Aquestes dues comarques són les que possiblement més atenció necessiten, però en general es pot afirmar que els eixos industrials valencians i catalans estan en una situació molt avantatjosa per assumir els reptes d’un futur creixement i desenvolupament d’un sector fort, sòlid, productiu, generador de valor afegit i de riquesa i llocs de treball directes i indirectes.

Tant l’estudi com les diferents intervencions realitzades pels ponents a les jornades revelen que és del tot necessari ressituar el desenvolupament industrial a l’agenda pública de l’administració. Després d’anys de promoció d’altres models menys productius, la indústria continua revelant-se com un sector sobre el qual poden sustentar-se moltes de les solucions de futur dels nostres territoris: incorporant tecnologia avançada i treballant en matèria d’investigació i coneixement, com a pol d’atracció de recursos humans qualificats i treballadors especialitzats.


Altra de les conclusions de les jornades va dirigida a la necessitat d’implementar polítiques supramunicipals i supraterritorials, que posen en valor els models industrials de les comarques estudiades i fomenten la col·laboració entre territoris de l’arc mediterrani per aprofitar les oportunitats d’aquest espai geogràfic de cara a la resta del continent.

A la jornada també es va presentar el manifest per la reindustrialització de l’economia europea, que van signar els ajuntaments d’Alcoi, Ontinyent, Ibi, Muro, Cocentaina, Albaida, Bocairent, Sabadell, Terrassa i Manresa.

Informació facilitada per

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.