La UEA acull la comissió TIC del Pla d´Acció de Dinamització de Polígons d´Activitat Econòmica del Penedès

04.04.2016

La UEA va ser la seu dels primers treballs de la Comissió d’infraestructures en telecomunicacions, un dels quatre grups de treball que elaboren el Pla d’Acció de Dinamització de Polígons d’Activitat Econòmica del Penedès, promogut per la Fundació ProPenedès, com a continuïtat del Pla Estratègic Penedès 2015.

Amb aquest projecte, la Fundació Pro-Penedès vol millorar la competitivitat dels polígons d’activitat econòmica de l’àmbit Penedès per tal de retenir les empreses que hi ha i atraure’n de noves amb la finalitat de generar ocupació.

La sessió de treball s’ha centrat en identificar les problemàtiques que hi ha als polígons industrials en relació a les infraestructures de telecomunicacions així com també formular propostes d’acció pels propers 3 anys en l’àmbit Penedès.

A la sessió, liderada pel president de la UEA Blai Paco, hi han assistit empreses i professionals vinculats a l’àmbit com Xarxa de Telecomunicacions Alternatives, Xduc Informàtica, Redman i l’expert assessor en telecomunicacions Xavi Calvet, representants d’associacions empresarials com la UEA i l’Associació Polígons dels Plans, representants d’administracions públiques com l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal de l’Anoia i NODE Garraf – Agència de Desenvolupament, així com també la Fundació ProPenedès i Activa Prospect, que realitza l’assistència tècnica del projecte.

Pla d’Acció de Dinamització de Polígons d’Activitat Econòmica del Penedès

El Pla d’acció per a la dinamització de polígons d’activitat econòmica de l’Àmbit Penedès està impulsat des de la Fundació Pro-Penedès, i engloba quatre comarques: l’Anoia, l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Penedès.

L’objectiu del projecte és millorar la competitivitat dels polígons d’activitat econòmica de l’àmbit Penedès per tal de retenir les empreses que hi ha i atraure’n de noves amb la finalitat de generar ocupació. Els treballs han de permetre disposar d’un pla d’acció per a la millora i la dinamització dels polígons del territori i la creació d’un marc estable de treball entre les quatre comarques.

Els treballs que es plantegen es centren en abordar els factors clau per a la millora de la competitivitat de la indústria, al voltant dels quals s’han organitzat quatre comissions: energia, liderat per l’Alt Penedès; mobilitat, liderat pel Baix Penedès; infraestructures de telecomunicacions, liderat per l’Anoia; i formació, liderat pel Garraf.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.