La UEA alerta dels costos empresarials i la manca de competitivitat que causaria la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores

26.10.2023

Des de la Junta Directiva de la Unió Empresarial de l’Anoia es vol posar sobre la taula la postura respecte l’entitat sobre la proposta pactada pel PSOE i Sumar de la jornada laboral fins a les 37,5 hores. Des de la patronal es considera que no es tracta d’una oposició sobre la reforma en si, sinó en què sigui una “reducció generalitzada i per llei” i més en la forma en què es pacta, sense tenir en compte la taula de diàleg social i negociació col·lectiva en la qual  formen part les associacions i sindicats.

En aquesta línia, la patronal anoienca alerta dels costos empresarials, ja que considera que una mesura d’aquest tipus suposaria costos molt importants al teixit empresarial, i que no pot ser generalitzada perquè s’han de tenir presents els sectors d’activitat i les seves dimensions. En aquest sentit, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Mateu, afegeix que “Si s’aplica a tothom per igual, pot comportar greus desigualtats en el mercat de treball. Posaran a més gent al mercat a costa de reduir la competitivitat de les empreses, cosa que comportarà el tancament d’aquestes i amb la conseqüent pèrdua massiva de llocs de treball a mitjà termini”. Per posar alguns exemples, això repercutirà en la dificultat de l’organització del treball, sigui en petites, mitjanes o grans empreses: especialment, en aquelles empreses que treballen tres torns o que les empreses hauran de contractar més treballadors per fer la mateixa feina.

En aquest sentit, la UEA afirma que és una falsa manera de crear llocs de treball i d’aconseguir protagonisme polític: “Els interessos que persegueixen aquesta mesura són a curt termini i totalment oposats als interessos que persegueix Catalunya d’aconseguir una reindustrialització del teixit empresarial català després de les crisis viscudes i de veure com companyies amb molta història hagin de deslocalitzar-se a altres països o tancar portes” i que, per tant, això l’únic que aconseguirà és l’augment de costos per a les empreses i la degradació del teixit empresarial per manca de competitivitat. Segons el president, Joan Mateu, “Una mesura com aquesta pot crear un impacte molt negatiu en l’economia actual, tenint en compte tot el que està arrossegant el teixit empresarial. Ara cal vetllar per l’augment de la productivitat empresarial i per la creació de llocs de treball consolidats i de qualitat”.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.