La UEA apropa als i les autònomes de l’Anoia quines són les obligacions al començar la seva activitat

15.01.2019

La Unió Empresarial de l’Anoia, en la seva missió d’acompanyar als i les autònomes de la comarca, ha organitzat el primer curs dirigit a aquest sector professional. En aquest curs, una dotzena d’autònoms i autònomes de l’Anoia van participar-hi per tal de conèixer quines són les obligacions bàsiques que han de complir i els tràmits necessaris des d’una vessant pràctica. La sessió va anar a càrrec de Teresa Codina i Dolors Fàbregas, integrants de la sectorial d’assessors de la UEA.

En aquesta sessió es van abordar qüestions com: quins tipus d’autònoms existeixen -segons si es realitza una activitat professional o empresarial-, quines són les obligacions fiscals dels autònoms -i com es realitza l’alta a la Seguretat Social-, la declaració de la renda, quins llibres s’han de portar, així com a la vegada, altres dubtes que van sorgir entre els assistents i que van resoldre les ponents.

Noves activitats per aquest 2019: el Cafè dels Autònoms

Posteriorment a aquest curs, també se n’organitzarà un altre per tal de resoldre dubtes i qüestions relacionades amb el sector, així com també, la celebració del “Cafè dels Autònoms”, un espai de trobada on els autònoms podran compartir i aconsellar sobre els seus dubtes i inquietuds. Aquestes sessions es realitzaran una vegada cada dos mesos, en horari a partir de les 15:15h i amb una durada d’una hora i mitja. El proper cafè tindrà lloc el 14 de febrer a les 15:15h.

A més, en el marc del “Cafè dels Autònoms” s’organitzaran petites píndoles formatives sobre qüestions com PNL (Programació Neurolingüística), Certificat Digital, Xarxes Socials, màrqueting… entre altres.

UEA autònoms: una xarxa de contactes entre empreses i autònoms

L’entitat va impulsar aquesta iniciativa l’any 2015 per tal de defensar el col·lectiu i els seus interessos dels professionals autònoms de la comarca, un sector que supera les vuit mil persones a l’Anoia. Amb aquesta plataforma es donen facilitats als autònoms perquè puguin desenvolupar les seves tasques empresarials, intercanviar experiències, expressar propostes, fer un front comú i crear projectes conjunts.

La sectorial UEA autònoms té per objectiu ajudar a dinamitzar i potenciar aquest sector creant una xarxa de contactes entre empreses i autònoms. A més, l’entitat ofereix als seus integrants diversos serveis i avantatges com ara atenció personalitzada, ús de les instal·lacions de l’entitat, una borsa de treball exclusiva per a freelance, i un espai de coworking.

Tots els i les autònomes que tinguin interès en conèixer aquest servei de la Unió Empresarial de l’Anoia poden contactar amb l’entitat al 93 8025 22 92 o bé al correu uea@uea.cat.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.