La UEA apropa als i les autònomes de l’Anoia quines són les obligacions al començar la seva activitat

15.01.2019

La Unió Empresarial de l’Anoia, en la seva missió d’acompanyar als i les autònomes de la comarca, ha organitzat el primer curs dirigit a aquest sector professional. En aquest curs, una dotzena d’autònoms i autònomes de l’Anoia van participar-hi per tal de conèixer quines són les obligacions bàsiques que han de complir i els tràmits necessaris des d’una vessant pràctica. La sessió va anar a càrrec de Teresa Codina i Dolors Fàbregas, integrants de la sectorial d’assessors de la UEA.

En aquesta sessió es van abordar qüestions com: quins tipus d’autònoms existeixen -segons si es realitza una activitat professional o empresarial-, quines són les obligacions fiscals dels autònoms -i com es realitza l’alta a la Seguretat Social-, la declaració de la renda, quins llibres s’han de portar, així com a la vegada, altres dubtes que van sorgir entre els assistents i que van resoldre les ponents.

Noves activitats per aquest 2019: el Cafè dels Autònoms

Posteriorment a aquest curs, també se n’organitzarà un altre per tal de resoldre dubtes i qüestions relacionades amb el sector, així com també, la celebració del “Cafè dels Autònoms”, un espai de trobada on els autònoms podran compartir i aconsellar sobre els seus dubtes i inquietuds. Aquestes sessions es realitzaran una vegada cada dos mesos, en horari a partir de les 15:15h i amb una durada d’una hora i mitja. El proper cafè tindrà lloc el 14 de febrer a les 15:15h.

A més, en el marc del “Cafè dels Autònoms” s’organitzaran petites píndoles formatives sobre qüestions com PNL (Programació Neurolingüística), Certificat Digital, Xarxes Socials, màrqueting… entre altres.

UEA autònoms: una xarxa de contactes entre empreses i autònoms

L’entitat va impulsar aquesta iniciativa l’any 2015 per tal de defensar el col·lectiu i els seus interessos dels professionals autònoms de la comarca, un sector que supera les vuit mil persones a l’Anoia. Amb aquesta plataforma es donen facilitats als autònoms perquè puguin desenvolupar les seves tasques empresarials, intercanviar experiències, expressar propostes, fer un front comú i crear projectes conjunts.

La sectorial UEA autònoms té per objectiu ajudar a dinamitzar i potenciar aquest sector creant una xarxa de contactes entre empreses i autònoms. A més, l’entitat ofereix als seus integrants diversos serveis i avantatges com ara atenció personalitzada, ús de les instal·lacions de l’entitat, una borsa de treball exclusiva per a freelance, i un espai de coworking.

Tots els i les autònomes que tinguin interès en conèixer aquest servei de la Unió Empresarial de l’Anoia poden contactar amb l’entitat al 93 8025 22 92 o bé al correu uea@uea.cat.

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.