La UEA celebra diversos webinars per acompanyar a les organitzacions en la transformació empresarial

12.06.2020

Amb l’objectiu de seguir ajudant a les empreses davant l’horitzó de la transformació empresarial, que ve pivotat per dos eixos bàsics: la digitalització i l’economia circular, la Unió Empresarial de l’Anoia va celebrar diversos webinars per tal d’acompanyar i guiar a les empreses de la comarca en aquesta transformació, sobretot davant la incertesa i la situació econòmica i empresarial generada per la COVID-19, ajudant a les empreses i apropant-los-hi coneixement i eines per poder trobar sortida i opcions davant l’actualitat.

Webinar sobre gestió d’estoc i magatzem

En aquest sentit, per tal d’ajudar a les empreses a millorar les seves estratègies, el primer de tots aquests webinars va apropar als i les assistents, com gestionar estoc i magatzem en temps de coronavirus. El webinar va anar a càrrec de Joan Casanovas, cofundador i formador de l’empresa LeanCat, empresa que transforma les empreses a partir de la metodologia Lean.

I és que segons la situació econòmica i empresarial generada per la COVID-19, i tenint en compte també el paradigma que ha suposat, Casanovas va explicar als i les assistents com d’important és anivell la producció empresarial per amortiguar la variabilitat del client; així com també, la importància d’aplicar com a eina i metodologia “Just in time” a l’empresa: “tenir a mà els elements que es necessiten, en les quantitats que es necessiten i en el moment en què es necessiten”.

Webinar sobre Oportunitats de coronavirus i models de negoci disruptius

Si una cosa ens ensenyen els i les expertes en les sessions als webinars és revertir la situació i convertir-la en clau positiva. En aquest sentit, el segon d’aquests webinars ha girat sobre les oportunitats del coronavirus i models de negoci disruptius, a càrrec de Javier Creus, director i fundador de Ideas For Change.

Creus va exposar que davant la situacio, el què hem après és l’emergent societat en xarxa i com posar les dades a produir valor; la flexibilitat productiva dels actius i la posada en valor d’allò obert i infrautilitzat; la increïble capacitat de transformacio dels col•laboradors i el rol central dels ciutadans; la reestructuració de sistemes de negoci i el valor per fer-lo i el valor del coneixement compartit en un context de destí comú. En aquesta línia, el ponent va afirmar que coses i situacions que semblaven impossibles abans de la COVID-19, ara són possibles: la plasticitat empresarial i ciutadana.

Webinar: Tendències 4.0 a la indústria

El darrer webinar d’aquestes característiques va ser possible gràcies a la col•laboració i participació de l’empresa AMIDA 4. En aquest sentit, els socis i fundadors d’AMIDA4, Joaquim Torras i Joan Bagó van apropar als i les assistents quines tecnologies disruptives i tendències 4.0 hi ha en l’actualitat i com a través de les seves aplicacions i usos “la capacitat d’interconnectar les màquines i monoritzar els processos remotament en el que anomenem temps real, permet entre altres coses, descentralitzar la presa de decision a planta, donar nous serveis a clients, proveïdors i gestors de línia” i com a la vegada, “ens permet ser més àgils davant els requeriments tant interns com del mercat”. A més, durant la sessió, Torras i Bagó van acompanyar la seva exposició amb diversos exemples de tendències en el món de la indústria 4.0 com són el braç col•laboratiu, plataformes mòbils, l’adquisició de dades i la visió artificial.

Aquests webinars i la resta de sessions online organitzades per la UEA es poden recuperar en aquest enllaç: https://bit.ly/3fJRilx

Propers WebinarsUEA

En les properes setmanes la UEA seguirà organitzant noves sessions online de temàtiques diverses per donar informació, eines i també resoldre dubtes a les empreses. El proper dilluns 15 de juny es realitzarà el webinar sobre la situació del comerç internacional, de la mà de Kilian García, Director del Departament Internacional de Foment del Treball Nacional i dijous, dia 18, tindrà lloc una altra sessió sobre el Pla de Viabilitat de l’Empresa Familiar, de la mà de l’empresari i advocat, Jordi Tarragona.

Consulta l’agenda de webinars en aquest enllaç i inscriu-te: https://bit.ly/35h6ulo

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.