LA UEA compromesa amb l’educació, apropa la realitat empresarial als joves

16.06.2017

Què fan les desenes d’empreses que tenim a costat de casa? Massa vegades, la societat viu d’esquena a la realitat industrial que té a quatre passes. I l’empresa, concentrada en els seus objectius, tampoc s’esmerça en explicar-se de portes enfora.

La comarca de l’Anoia és forta en diversos sectors empresarials, no només en els tradicionals com el tèxtil i la pell, sinó que també hi ha sectors com el metal·lúrgic, el químic, les arts gràfiques, els transports, les noves tecnologies, el sociosanitari, el motor, el paperer… que són cabdals en el conjunt de l’economia comarcal. Són centenars les empreses que poden esdevenir una oportunitat per als joves de la comarca, on hi poden trobar un futur professional.

Amb l’objectiu de posar en coneixement dels joves la realitat empresarial de la comarca, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha iniciat el projecte “Les professions del futur”, mitjançant el qual es faciliten visites escolars a empreses de l’Anoia i visites d’empresaris als centres educatius. Al llarg del curs 2016-2017 s’han realitzat diverses visites i les empreses participants han estat: Alancar Express, la Fundació Sanitària Sant Josep, Grup Jardí, Intarex, Kontiki, Mestrans i The Stickets Company. Pel que fa als centres escolars participants, han estat: Institut Milà i Fontanals, els Maristes, Monalco d’Igualada, Institut Guinovarda de Piera i el Ses Vallbona d’Anoia.

En tots els casos, tant escoles com empreses coincideixen en assegurar que ha estat una experiència d’allò més enriquidora, perquè els estudiants van poder conèixer quina és la realitat del sector empresarial que estan visitant, què implica tirar endavant una empresa, quins contratemps han d’afrontar en el dia a dia, quines necessitats de personal format tenen. La majoria d’empreses participants, al seu torn, també ho han valorat molt positivament, ja que van poder copsar les inquietuds dels futurs professionals anoiencs, conversar amb ells i respondre els dubtes que poguessin tenir a l’hora d’explicar-los la realitat empresarial de la comarca.

Des de la UEA, es valora molt positivament l’impacte que ha tingut el programa “Les professions del futur” –integrat també en el projecte AIRE del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada– motiu pel qual es proposa de repetir-lo al llarg del proper curs.

Valors d’emprendre i competències clau
Un altre dels projectes impulsats per la Unió Empresarial de l’Anoia amb la voluntat de promoure la formació i ajudar als joves a reflexionar sobre el seu projecte professional ha estat el Prepara’t Jove. Un projecte realitzat per primera vegada a la comarca, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Kaserna.
El programa dirigit als adolescents, concretament als alumnes de 4t d’ESO, busca promoure la reflexió sobre el futur professional dels joves, ajudant a que analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions, i la seva projecció en el mercat laboral i l’empresa, a més d’introduir una sèrie de valors per emprendre i conèixer les competències personals i professionals que són claus de l’èxit en una societat tan competitiva com l’actual.

El projecte es va desenvolupar en dues sessions, on quatre ponents de prestigi van captar l’atenció dels joves al llarg de dues hores. Els convidats van ser per una banda, Màrius Mollà, empresari i escriptor, i Roger Roca, esportista d’elit; i per l’altra, Marta Zaragoza, economista i emprenedora, i Maria Batet, professora i entrenadora d’emprenedors.

Les dues sessions es poden veure a través del canal de youtube de la Unió Empresarial de l’Anoia, o en aquests enllaços:


De cara el pròxim curs 2017-2018 la Unió Empresarial de l’Anoia ha programat altres accions i projecte encaminats i en línia amb l’aposta ferma per a la formació.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.