La UEA defensa la baixa per incapacitat temporal per als treballadors/es que hagin d’atendre la cura dels fills i filles per situacions de COVID-19

08.09.2020

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia, davant l’imminent inici del curs escolar, volem expressar la nostra preocupació davant la innacció i lentitud de l’executiu central per donar resposta i solució en diverses qüestions que afecten al món empresarial.

En aquest sentit, des de l’entitat anoienca volem tornar a expressar la inquietud i malestar que les empreses i treballadores de la comarca ens han fet arribar davant la manca de resposta i claredat sobre en quina situació legal queden els treballadors i treballadores que no puguin accedir al lloc de feina atès si han d’estar cuidant als seus fills i filles per quarentena, tot i que no hagin donat positiu. Per això, des de la UEA volem tornar a exigir al Govern que reguli amb la màxima celeritat i urgència per regular aquesta normativa i per donar seguretat jurídica i protecció als treballadors i treballadores. Per aquesta raó, des de l’entitat defensem la baixa per incapacitat temporal per als treballadors i treballadores que hagin d’atendre la cura dels fills i filles per situacions de COVID-19.

En aquesta línia, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia exposa que “Els treballadors i treballadores no poden quedar desemparats i les empreses no poden rebre més cops. L’Estat ha de donar solucions al respecte. Des de la UEA, exigim que la solució no suposi cap cost per a les empreses i que sigui de caràcter urgent donat que l’inici escolar és a tocar. A més, Domènech afegeix dient que “des de la UEA volem expressar el nostre malestar amb l’executiu perquè les solucions i respostes arriben tard i malament. És inconcebible que amb el recorregut que ja portem de la situació generada per la pandèmia, l’administració, que ha disposat de mesos per fer un full de ruta per abordar la situació, a menys d’una setmana de l’inici escolar, no sapiguem en quina situació queden els treballadors i treballadores. Ja ho vam viure amb la resolució dels treballadors i treballadores que no van poder accedir a treballar durant el confinament perimetral”.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.