La UEA demana claredat i la menor afectació al món empresarial durant la desescalada

19.11.2020

Davant la publicació provisional del Pla d’Obertura Progressiva d’activitats que es va fer públic dimarts, des de la Unió Empresarial de l’Anoia, tornem a demanar al Govern i a insistir que la informació que comunica tant a les empreses com a la població en general, sigui clara i eviti més confusions. Amb això ens referim a evitar filtracions i que si les mesures no estan aprovades oficialment, que des del govern estalviïn aquestes accions si no són les decisions que seran aprovades finalment. A més, després de 8 mesos que va començar la pandèmia, a hores d’ara no es pot anar amb improvisacions: cal que el govern faci unes previsions clares i concretes, no fent allargant més la incertesa.

Des de la patronal anoienca donem tot el nostre suport a la petició que s’ha realitzat des de les patronals del sector comercial de Catalunya, les quals demanen que es tinguin en compte els sectors més afectats pel tancament a l’hora de consensuar un pla de reobertura. Només amb el consens i la comunicació entre totes les parts implicades, especialment el teixit econòmic i empresarial, es pot arribar a acords per a minvar l’impacte d’aquests sectors i evitar el tancament de negocis, com el de la restauració i el comerç, que tant han patit i pateixen en la crisi de la pandèmia.

Tanmateix, tornem a mostrar la nostra preocupació per la situació econòmica actual i tornem a instar que es tingui en compte els sectors més vulnerables, molts dels quals són professionals autònoms i micropimes. Aquesta crisi ha perjudicat moltes empreses de diversos sectors i demanem més ajudes directes, que siguin proporcionades a la dimensió de cada empresa, i que siguin subvencions amb bases i criteris.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.