La UEA demana respostes al Govern sobre l´oblidat Quart Cinturó

11.02.2016

La Unió Empresarial de l’Anoia, com a patronal empresarial de la comarca i en la línia de la seva missió de treballar per millorar la competitivitat de les empreses i a la vegada fomentar i promocionar l’activitat econòmica de l’Anoia, demana solucions i respostes al Govern Català i de Madrid sobre l’oblidat Quart Cinturó.

Aquesta via, coneguda també com la B-40, és una reclamació històrica de l’Anoia Sud i s’ha convertit en un dels principals maldecaps dels consistoris de la zona. Es tracta de 6,5 quilòmetres de carretera, que hauria d’unir la vila de Masquefa amb Abrera, punt d’enllaç amb els principals eixos viaris, com són l’A2 i l’AP7. Una connexió que reduïria de 20 a 5 minuts el trajecte.

Blai Paco, com a president de la UEA, demana per carta a la Generalitat i al Govern Espanyol que s’agilitzin les gestions, i s’aprovi la partida pressupostària per a l’execució del tram. Paco reclama que “es posi en valor la comarca de l’Anoia, un territori amb un potencial industrial important, i porta d’accés a la Catalunya interior”.

Per el president de l’entitat “6,5 quilòmetres de carretera no són res comparat amb els beneficis que obtindria la comarca de l’Anoia”. I és que des de la Unió Empresarial, aquesta infraestructura es veu com la solució a la congestionada B-224, per on cada dia hi circulen desenes de vehicles particulars i de gran tonatge, amb la conseqüent perillositat que suposa. El quart cinturó és “la connexió ràpida amb el Baix Llobregat i tota l’àrea metropolitana de Barcelona, que sens dubte milloraria la competitivitat empresarial de l’Anoia Sud, i de retruc la de la comarca en general”. Paco assegura que la connexió “suposaria un salt qualitatiu per la comarca convertint-se en un pol d’atracció de noves empreses, per la situació estratègica i els preus competents del sòl industrial que tenim a l’Anoia”.

La UEA, com a lobby empresarial, dona el seu suport als consistoris de l’Anoia Sud i treballarà per aconseguir agilitzar el procés.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.