La UEA denuncia la manca de solucions i inactivitat dels governs català i espanyol per la problemàtica dels treballadors durant el confinament

16.07.2020

La UEA com a entitat empresarial de la comarca de l’Anoia, que representa a més de 1.000 empreses de l’Anoia i davant la problemàtica dels treballadors que no van poder accedir als seus llocs de treball a causa del confinament perimetral dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui ha denunciat reiteradament la manca de solucions per part dels governs català i espanyol que després de tant de temps encara no han estat capaces de trobar cap resposta per aquests treballadors.

Des de la UEA, s’han fet públiques diverses denúncies sobre aquest tema en qüestió, a través dels mitjans de comunicació –catalans i espanyols- i que han tingut un ampli ressò mediàtic. També s’ha fet un front comú amb els sindicats CCOO i UGT, amb l’enviament de cartes conjuntes a tots els ministeris del Govern central i conselleries de la Generalitat. A més, també es van fer gestions a través de la patronal Foment del Treball Nacional, qui va presentar unes esmenes al Ministeri i al Congrés dels Diputats denunciant aquest greuge. També s’han realitzat i enviat cartes al Ministeri de Treball, Salut i Seguretat Social, al conseller de Treball, Chakir el Homrani; al secretari general de Treball, Josep Ginesta; a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; així com també, s’han dut a terme gestions amb diferents partits polítics. També s’han fet reunions amb la diputada al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea, i també amb el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i amb el secretari general de Treball, Josep Ginesta, entre d’altres.

“De tots aquests manifestos, notes de premsa, comunicats, reunions i cartes, no se n’ha tret cap resposta. Des de la UEA diem prou i manifestem que estem cansats de reclamar el mateix, setmana rere setmana, des de fa 4 mesos, sense que ningú es digni a donar-nos una solució al respecte. Als mitjans de comunicació va sortir la notícia del compromís de la vicepresidència de la Generalitat en solucionar-ho, però encara no hem rebut cap resolució al respecte. Les empreses i els treballadors i treballadores reclamem i volem una resposta i una solució urgent. Són els governs i els polítics qui els hi pertoca i no han fet la feina”, rebla el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech.

En aquesta línia, el president de l’entitat empresarial també afegeix que “els Ajuntaments de la Conca i també els sindicats CCOO i UGT han fet també gestions al respecte sense cap resultat”, explica Domènech.

Davant la inacció de les autoritats responsables, la Unió Empresarial de l’Anoia es planteja presentar una demanda per la via judicial en nom i en representació de les empreses afectades de la Conca d’Òdena “un recurs al qual no ens agradaria arribar, però, davant la impotència generada, és la única via de sortida de què disposem”, sentencia Domènech.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.