La UEA elebora un document amb propostes empresarials i econòmiques per les municipals

12.05.2015

El sector empresarial de la comarca ha treballat un document conjunt per tal de fer arribar als alcaldables de tots els colors i perfils polítics de cara a les municipals d’aquest mes de maig un recull de les necessitats, problemàtiques i propostes a tenir en compte en matèria de polítiques econòmiques i empresarials.

El document, elaborat des de la Unió Empresarial de l’Anoia per tècnics, industrials, empresaris, i amb el punt de vista de tots els sectors econòmics presents a la comarca s’ha vertebrat recollint diversos punts de vista, propostes i millores sobre temes tan diversos com l’ordenament municipal, la formació, les polítiques d’ocupació, la captació d’empreses, l’adequació dels polígons industrials i les infraestructures, la simplificació administrativa, i la col·laboració públic privada.

Alguns d’aquests temes sobre els què l’entitat creu que s’ha de parar atenció des de l’administració són la revisió dels POUMS, la possibilitat de mancomunar serveis i la creació d’un mapa de les necessitats d’habitatge, en l’àmbit de l’ordenament municipal. En formació es necessari, entre altres temes, adaptar els estudis dels centres de formació de la comarca a les necessitats de les empreses del territori, així com també promoure la cultura empresarial des dels instituts i ampliar els estudis universitaris del nou Campus.

Des de la UEA també es proposa parar atenció als polígons industrials, sobretot en la millora de serveis, telecomunicacions i subministraments, per garantir un bon servei i evitar avaries telefòniques com les que han patit i encara pateixen avui algunes empreses de la comarca; i evitar l’increment dels impostos dissuasius per la implantació de noves empreses. També és necessari inventariar el sòl industrial del territori i adequar-lo a la tipologia d’empreses que busquen instal·lar-se a la comarca.

Altres temes de rellevància són la simplificació administrativa, el suport als sectors econòmics que poden generar ocupació i riquesa, com les TIC, i potenciar la col·laboració públic privada, com a vehicle per aprofitar més la empenta de la societat civil i que la seva tasca tingui major repercussió.

Aquests plantejaments no tenen una altra voluntat que la de sumar esforços, entre l’administració pública i el sector privat per avançar cap a una comarca més competitiva, més preparada, més atractiva per les empreses i les indústries.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.