La UEA elebora un document amb propostes empresarials i econòmiques per les municipals

12.05.2015

El sector empresarial de la comarca ha treballat un document conjunt per tal de fer arribar als alcaldables de tots els colors i perfils polítics de cara a les municipals d’aquest mes de maig un recull de les necessitats, problemàtiques i propostes a tenir en compte en matèria de polítiques econòmiques i empresarials.

El document, elaborat des de la Unió Empresarial de l’Anoia per tècnics, industrials, empresaris, i amb el punt de vista de tots els sectors econòmics presents a la comarca s’ha vertebrat recollint diversos punts de vista, propostes i millores sobre temes tan diversos com l’ordenament municipal, la formació, les polítiques d’ocupació, la captació d’empreses, l’adequació dels polígons industrials i les infraestructures, la simplificació administrativa, i la col·laboració públic privada.

Alguns d’aquests temes sobre els què l’entitat creu que s’ha de parar atenció des de l’administració són la revisió dels POUMS, la possibilitat de mancomunar serveis i la creació d’un mapa de les necessitats d’habitatge, en l’àmbit de l’ordenament municipal. En formació es necessari, entre altres temes, adaptar els estudis dels centres de formació de la comarca a les necessitats de les empreses del territori, així com també promoure la cultura empresarial des dels instituts i ampliar els estudis universitaris del nou Campus.

Des de la UEA també es proposa parar atenció als polígons industrials, sobretot en la millora de serveis, telecomunicacions i subministraments, per garantir un bon servei i evitar avaries telefòniques com les que han patit i encara pateixen avui algunes empreses de la comarca; i evitar l’increment dels impostos dissuasius per la implantació de noves empreses. També és necessari inventariar el sòl industrial del territori i adequar-lo a la tipologia d’empreses que busquen instal·lar-se a la comarca.

Altres temes de rellevància són la simplificació administrativa, el suport als sectors econòmics que poden generar ocupació i riquesa, com les TIC, i potenciar la col·laboració públic privada, com a vehicle per aprofitar més la empenta de la societat civil i que la seva tasca tingui major repercussió.

Aquests plantejaments no tenen una altra voluntat que la de sumar esforços, entre l’administració pública i el sector privat per avançar cap a una comarca més competitiva, més preparada, més atractiva per les empreses i les indústries.

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.