La UEA es marca diferents línies de treball a través de comissions assessores

17.03.2016

La Unió Empresarial de l’Anoia, com a patronal de la comarca, i en línia amb la seva missió de treballar per les empreses i el territori, detecta les mancances i les necessitats que reclamen les empreses per fer de la comarca de l’Anoia un territori atractiu econòmicament.

En aquest sentit, la UEA, a través de diferents comissions assessores, treballa per generar noves idees i noves iniciatives que resolguin aquestes necessitats i posin un punt de llum a les mancances econòmiques de la comarca. Aquests grups de treball els formen, de manera voluntària, membres de la Junta Directiva de la UEA i empresaris associats a l’entitat, i s’estructuren en funció de diferents àrees temàtiques.

Una de les línies de treball és la inversió i captació d’empreses per que s’instal·lin al territori, així com també vetllar per les noves empreses que arriben, i per les que ja són a l’Anoia i volen créixer internament. La comissió ha emprès diverses accions per assolir el seu objectiu per contribuir a generar activitat econòmica i ocupació.

Una segona àrea de treball que des de la UEA s’impulsa és la del col·lectiu dels autònoms. Són un grup amb un pes específic important, que crea riquesa i genera contractació i que per tant tenen un paper clau en la dinamització econòmica. En aquest sentit, la comissió encarregada ofereix un servei d’acompanyament i assessorament als empresaris per que puguin créixer professionalment.

Obrir-se a nous mercats és una de les inquietuds que mostren les empreses anoienques. La comissió d’internacional té per finalitat oferir el màxim d’informació a les empreses que vulguin obrir-se a mercats estrangers, connectar amb altres companyies i emprenedors del món a través d’aliances estratègiques.

El sector immobiliari és un dels que pateix els efectes de la crisi. Des de la UEA s’ha creat una comissió per ajudar a solventar les importants problemàtiques que afecten al sector i s’han creat accions per impulsar i donar visibilitat a les agències immobiliàries.

La dona i els joves són els altres col·lectius en els que s’ha decidit actuar. D’una banda, la comissió UEA escola té la voluntat d’apropar l’empresa i el món de l’emprenedoria als joves estudiants de 4t d’ESO, transmetent valors tant importants i bàsics com l’esforç, la solidaritat, la constància, etc. Valors que el dia de demà els seran útils per arribar ben lluny professionalment. Per últim, UEA Inquieta és la comissió que treballa per fer més present i donar visibilitat a la dona dins el món empresarial, posicionar-la, ajudar-la i dotar-la d’eines necessàries per créixer professionalment.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.