La UEA es reuneix amb Alsakovo i Lecco per establir ponts de connexió empresarial

13.11.2018

La Unió Empresarial de l’Anoia segueix amb la seva clara aposta per millorar la competivitat empresarial de la comarca i que aquesta esdevingui en un pol d’atracció europea. Per aquest motiu, el passat divendres dia 9 de novembre, la patronal anoienca va seguir la seva tònica de col·laboració de treballar colze a colze amb l’Associació per als Agermanaments -l’entitat igualadina que té com a objectiu apropar la ciutat a altres ciutats europees per establir-hi lligams d’amistat i coneixement- i van rebre conjuntament als representants i autoritats locals de les poblacions agermanades amb la ciutat d’Igualada. Tot i que Igualada estigui agermanada amb altres municipis europeus, en aquesta ocasió hi assistiren les ciutats europees de Lecco (Itàlia) i Alsakovo (Bulgària), però tot i això, l’entitat vol realitzar aquest intercanvi empresarial amb les altres dues poblacions agermanades amb la capital anoienca: són els casos de Guimaraes (Portugal) i Montluçon (França).

Conscients que cada cop, les pimes estan fent grans esforços per internacionalitzar-se, des de la Unió Empresarial de l’Anoia es vol brindar l’oportunitat que la cooperació empresarial pugui ser una via per superar les limitacions derivades a la mida de les empreses. L’objectiu principal d’aquesta jornada era el de fomentar l’intercanvi empresarial aprofitant les ciutats agermanades amb la capital de l’Anoia, i en aquest sentit, obrir portes de col·laboració, a través d’aquests municipis als seus països per, respectivament, tenir un contacte directe d’atenció. Joan Domènech, president de la UEA va manifestar la voluntat i l’interès de generar relacions de networking amb les dues poblacions i que aquesta jornada en sigui “l’inici per tenir una relació més fluïda i que permeti realitzar trobades entre les diverses empreses” i que a la vegada, “obri oportunitats de negoci a la comarca”.

Un altre dels punts més importants i objectius de la jornada era presentar-ne el teixit empresarial i industrial de la comarca perquè en un futur, s’hi puguin establir ponts de connexió entre els tres territoris; i dinamitzar l’intercanvi empresarial entre l’Anoia, Alsakovo i Lecco.

Alsakovo és un municipi situat a la vora del mar Negre, al nord-est de Bulgària i agermanat amb Igualada des de l’any 2009. És propera a Varna, una de les ciutats més importants de Bulgària. En destaca la seva posició estratègica, doncs està situada a deu quilòmetres dels ports comercials més importants del país; les activitats econòmiques principals són el turisme i l’agricultura. La ciutat d’Igualada comparteix una llarga trajectòria de projectes internacionals en comú amb aquesta població.

Per la seva banda, Lecco és un municipi de la regió de Llombardia, situada al nord d’Itàlia, a la ribera del llac Como i agermanada amb Igualada des de l’any 1990. A partir de la primera revolució industrial, es va convertir en un dels més importants centres industrials italianes i avui dia, és la capital d’una província rica i pròspera. Lecco destaca sobretot per la manufactura del ferro.

En aquest sentit, des la patronal anoienca es reprèn les relacions de contacte amb Alsakovo i s’engega diàleg amb Lecco, amb la voluntat d’establir ponts de diàleg entre les empreses anoienques amb els dos territoris europeus, i ajudar a les empreses que vulguin internacionalitzar-se. La Unió Empresarial de l’Anoia vol encoratjar a les empreses del territori a valorar aquestes dues ciutats com a possibles oportunitats de negoci i puguin establir futures col·laboracions internacionals.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.