La UEA es reuneix amb el vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès per demanar un pla especial per a l’Anoia

08.05.2020

La Unió Empresarial de l’Anoia segueix amb la missió i objectiu de defensar els interessos empresarials i econòmics de la comarca. En aquest sentit, aquest dimecres es va reunir –conjuntament amb altres entitats i agents socioeconòmics de la comarca- amb el vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, per transmetre i demanar tot un seguit d’accions per ajudar a les empreses anoienques davant la situació generada per la COVID-19.

Entre aquestes qüestions, la patronal anoienca exigeix inversió directa a les empreses, un pla especial per la situació actual i futura, pel rescat de l’economia anoieca, especialment, per a les empreses i autònoms de l’Anoia que han patitt el confinament perimetral.

Tanmateix, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, va manifestar al govern que “calen ajuts per a la creació i la consolidació de llocs de treball”, així com també “inversió per a noves empreses i consolidació de les existents”. Tant el president com la junta directiva de l’entitat van reiterar al vicepresident del govern que “cal una solució pels treballadors de fora de la Conca d’Òdena que no van poder accedir a treballar degut al confinament perimetral” així com també que els ajuts de la Generalitat i el Govern espanyol “no són suficients” i que “cal un ajut a fons perdut per a les empreses i autònoms”. L’entitat anoienca també va manifestar que “els préstecs ICO no arriben” i que s’ha “d’insistir en ajuts directes pel teixit empresarial de la conca confinada: un programa especial i ajuts directes a fons perdut” i a la vegada, “ajuts pels sectors més perjudicats per aquesta crisi: autònoms comerç i turisme, entre altres que també han patit”. Per la seva part, el vicepresident Aragonès va destacar que des del govern es tracataran a fons “totes les problemàtiques per poder aportar solucions i mesures concretes en l’economia de l’Anoia amb un programa especial de recuperació econòmica”.

D’altres de les mesures que la UEA va fer arribar al vicepresident de la Generalitat és la “necessitat urgent d’epis i tests de part de l’administració per garantir la salut de tots els treballadors i treballadores de la comarca”, així com també, promocionar el territori, generar terreny industrial, i captar noves empreses i ajudar les existents a créixer. A la reunió, també s’hi tractaren diverses preocupacions i inquietuds en els àmbits econòmics i empresarials com el tèxtil, la restauració, el turístic, entre d’altres.

La UEA espera que des del govern s’escolti i es treballi en les demandes, i es pugui fer un pla i seguiment de totes les inquietuds presentades en nom del món empresarial i econòmic de l’Anoia, s’ha de lluitar per que cap empresa tanqui.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.