La UEA es reuneix amb la Delegada de Govern a la Catalunya Central Laura Vilagrà

18.04.2016

La Unió Empresarial de l’Anoia s’ha reunit amb la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les competències i línies de treball de la Delegació i posar sobre la taula alguns dels temes que des de la comarca es consideren com a necessaris per a impulsar el territori, així com mostrar la predisposició de la UEA com a entitat empresarial del territori, en tot allò necessari per tal que l’Anoia sigui tot un referent.

A la trobada, en format dinar, hi ha participat el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, i alguns membres de Junta de l’entitat responsables de diferents àrees i sectors econòmics. També hi ha assistit l’Ajuntament d’Igualada, representat per la regidora i tinent Alcalde, Àngels Chacón.

Dels temes tractats destaca la preocupació per la manca de formació de les persones que estan en situació d’atur i la falta de professionals especialitzats per cobrir les demandes de les empreses. També s’ha parlat de potenciar els sectors emergents de la comarca i alhora estratègics, com el sector alimentari, químic, metall, paper… amb actius i instal·lacions existents com el Campus Universitari, Campus Motor, el 4D Health, etc. La UEA també ha traslladat a Vilagrà el desig que l’Anoia sigui un territori a tenir en compte des de la Generalitat com espai idoni per a la ubicació d’empreses que mostrin interès en instal·lar-se a Catalunya.

La Delegada ha valorat de forma important la feina que s’està fent des de la comarca, ja que “des de fora es veu una territori amb ganes i amb una bona línea de treball”.

Per la seva part, la regidora Àngels Chacón ha apuntat que aquesta feina es fa en col·laboració público privada, comptant amb agents com a la UEA que són un referent a la comarca.

La reunió també ha servit per parlar de la importància de poder comptar amb una oficina de serveis territorials a Igualada, una oportunitat que es mereix una comarca que està treballant molt fort i amb un gran consens del món social, polític i econòmic. En aquest sentit, i a l’espera de la confirmació oficial del lloc on s’ubicarà la seu, la patronal anoienca ha expressat el seu màxim suport a la sol·licitud de l’alcalde Marc Castells per aconseguir ubicar la delegació territorial d’Empresa i Coneixement a les Comarques Centrals a Igualada.

Per concloure, la delegada Laura Vilagrà ha valorat la trobada com a “molt profitosa” ja que ha conegut les necessitats i preocupacions del territori, i s’ha compromès a fer-les arribar a la Generalitat. També s’ha compromès a plantejar de forma consensuada, en un futur, projectes o accions que ajudin a la millora competitiva de la comarca de l’Anoia.

 

 

 

 

Altres notícies

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones d’Empresa. Aquesta primera trobada va estar organitzada per la comissió d’empresàries i directives de l’ACEB i la...

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

Amb “Som fortalesa”, la Unió Empresarial de l’Anoia organitza una nova edició de la Nit Empresarial UEA, l’acte de referència i reconeixement del sector econòmic i del teixit empresarial de la Catalunya Central: vint-i-tres anys de reconeixement, cohesió i aposta pel...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.