La UEA es reuneix amb la Delegada de Govern a la Catalunya Central Laura Vilagrà

18.04.2016

La Unió Empresarial de l’Anoia s’ha reunit amb la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les competències i línies de treball de la Delegació i posar sobre la taula alguns dels temes que des de la comarca es consideren com a necessaris per a impulsar el territori, així com mostrar la predisposició de la UEA com a entitat empresarial del territori, en tot allò necessari per tal que l’Anoia sigui tot un referent.

A la trobada, en format dinar, hi ha participat el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, i alguns membres de Junta de l’entitat responsables de diferents àrees i sectors econòmics. També hi ha assistit l’Ajuntament d’Igualada, representat per la regidora i tinent Alcalde, Àngels Chacón.

Dels temes tractats destaca la preocupació per la manca de formació de les persones que estan en situació d’atur i la falta de professionals especialitzats per cobrir les demandes de les empreses. També s’ha parlat de potenciar els sectors emergents de la comarca i alhora estratègics, com el sector alimentari, químic, metall, paper… amb actius i instal·lacions existents com el Campus Universitari, Campus Motor, el 4D Health, etc. La UEA també ha traslladat a Vilagrà el desig que l’Anoia sigui un territori a tenir en compte des de la Generalitat com espai idoni per a la ubicació d’empreses que mostrin interès en instal·lar-se a Catalunya.

La Delegada ha valorat de forma important la feina que s’està fent des de la comarca, ja que “des de fora es veu una territori amb ganes i amb una bona línea de treball”.

Per la seva part, la regidora Àngels Chacón ha apuntat que aquesta feina es fa en col·laboració público privada, comptant amb agents com a la UEA que són un referent a la comarca.

La reunió també ha servit per parlar de la importància de poder comptar amb una oficina de serveis territorials a Igualada, una oportunitat que es mereix una comarca que està treballant molt fort i amb un gran consens del món social, polític i econòmic. En aquest sentit, i a l’espera de la confirmació oficial del lloc on s’ubicarà la seu, la patronal anoienca ha expressat el seu màxim suport a la sol·licitud de l’alcalde Marc Castells per aconseguir ubicar la delegació territorial d’Empresa i Coneixement a les Comarques Centrals a Igualada.

Per concloure, la delegada Laura Vilagrà ha valorat la trobada com a “molt profitosa” ja que ha conegut les necessitats i preocupacions del territori, i s’ha compromès a fer-les arribar a la Generalitat. També s’ha compromès a plantejar de forma consensuada, en un futur, projectes o accions que ajudin a la millora competitiva de la comarca de l’Anoia.

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.