La UEA i Espai Malla es reuneixen i visiten l’exposició d’objectes fets per tots els voluntaris de l’espai Malla

05.02.2021

El passat mes de gener la Unió Empresarial de l’Anoia es va reunir amb els representants de l’espai Malla, un espai que formen part de forma altruista i col·laborativa una xarxa d’empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers i persones voluntàries disposades a col·laborar plegades, que va néixer gràcies al confinament perimetral viscut a la Conca d’Òdena, amb l’objectiu d’aportar coneixement, eines de fabricació i distribució de material sanitari de protecció durant els durs mesos del confinament per la Covid-19.

En aquest cas, l’Espai Malla a l’exposició anomenada “Malla-Covid19, la resposta de l’enginy” ha volgut compartir també amb la UEA l’experiència del voluntariat de les més de 100 persones que formen part d’aquesta gran iniciativa social. A través d’aquesta visita, Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, va destacar que aquesta exposició és una mostra clara de la generositat i el compromís del món social i empresarial de l’Anoia. En aquesta línia, Domènech va felicitar la iniciativa i als voluntaris d’aquest col·lectiu per tal de dotar i fabricar eines per fer front a la pandèmia de la Covid-19, atès que va tenir una incidència molt important al territori, sent la Conca d’Òdena el primer territori de Catalunya que va patir un confinament perimetral degut a la seva situació sanitària per la pandèmia. A més, el president de la UEA va destacar que en moments de crisi i situacions difícils, la comarca de l’Anoia sempre ha sabut sortir-ne, ja sigui innovant o cooperant, i la Malla, és una mostra clara d’aquest fet.

L’exposició està estructurada en tres parts. En una d’elles, anomenada “Makers”, es documenta la creació i el funcionament d’una granja (parc) de 102 impressores 3D a la Conca d’Òdena. La següent s’anomena “Objectes” i s’hi mostra el material de protecció que es va crear durant la pandèmia per tal de fer-hi front a través de solucions tecnològiques i sanitàries. La tercera part, s’anomena “Social” i s’hi detallen els destinataris de tot el material produït per Malla: hospitals, CAPs, clíniques, residències de gent gran i altres equipaments sociosanitaris o bàsics de les poblacions de la zona confinada.

A la trobada van assistir membres de les entitats que han constituït la nova associació, Espai Malla, representants de l’Ateneu Igualadí, TICAnoia i Disseny Igualada. Aquests representants expliquen que l’Espai Malla neix amb l’objectiu de formar en tecnologies digitals i empoderar la ciutadania en eines de disseny i creació; així, es vol establir un laboratori-taller, que s’ubicaria a les instal·lacions de l’Ateneu, per incentivar la interacció de creadors, dissenyadors, artistes, artesans o afeccionats que tinguin projectes innovadors, de reciclatge o reparació, i ganes d’aprendre.

En aquesta idea de poder cooperar les dues entitats, espai Malla i la UEA, es va posar sobre la taula algunes accions de cara al futur amb l’objectiu que des de la patronal es pugui ajudar en les intencions de Malla de donar continuïtat i acolliment a aquest col·lectiu i dotar-lo de més potencialitats; així poder seguir aportant a la societat un canvi des de la innovació aprofitant les ganes de seguir cooperant dels seus voluntaris i entitats que integren el col·lectiu Malla.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia es va manifestar aquesta voluntat de donar suport a la iniciativa i s’ha compromès en col·laborar en totes les accions que puguin implicar al món empresarial, per tal d’ajudar a les empreses i al talent de la comarca a estar a l’altura de la situació, i entre tots, treballar per l’adaptació del futur. Ambdues entitats mostren la seva implicació i compromís amb els17 objectius de les ODS de les Nacions Unides, treballant especialment, en dos eixos importants com l’economia circular i la transformació digital.

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.