La UEA i la MICOD uneixen esforços per apostar per una Anoia circular i una comarca de talent

07.06.2018

Estimular el creixement econòmic i empresarial a l’Anoia, retenir el talent, captar noves empreses perquè vulguin instal·lar-s’hi i impulsar el model d’economia circular a la comarca, són algunes de les màximes premisses que han acordat la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) el passat dimarts 29 de maig.

Les dues entitats treballen pel teixit empresarial de la comarca: per la seva banda, la UEA és una entitat empresarial referent a la comarca de l’Anoia, implicada en la dinamització econòmica del territori; i per l’altra, la MICOD-OFICINA CAPTACIÓ INVERSIÓ té un compromís clar cap a les polítiques de promoció econòmica del territori i per la captació de noves inversions.

La UEA i la MICOD-OFICINA CAPTACIÓ INVERSIÓ col·laboraran per promoure el territori i atraure noves empreses i noves oportunitats

La UEA ha anat treballant -i segueix fent-ho- per detectar les necessitats i preocupacions dels empresaris del territori. En aquest treball de camp constant, l’entitat ha observat que hi ha un ampli consens: la dificultat de trobar personal especialitzat, és a dir, talent. Per aquest motiu, la patronal anoienca -a través de l’últim projecte Talent Capital Anoia- incideix en fer el territori més atractiu, que ajudi a la consolidació de les empreses existents evitant que marxin i afavorint que noves empreses puguin instal·lar-s’hi.

Tot i això, l’altra aposta és el medi ambient i la gestió de residus a l’Anoia. Donat que estem davant del canvi d’un model d’economia lineal a una economia circular, s’ha decidit entomar i impulsar un projecte -anomenat Anoia Circular– i que contribueixi tant a millorar la competivitat de les empreses del territori com en avançar en la recerca de processos productius respectuosos amb el medi ambient.

Per la seva banda, la MICOD té per objecte i finalitat la unió d’esforços i disponibilitats econòmiques dels set municipis que la conformen, i a través de l’oficina de captació d’inversions empresarials, realitza una promoció econòmica i promoció del territori, possibilitant la renovació i el creixement de l’activitat empresarial mitjançant la promoció dels polígons industrials, la promoció de noves activitats industrials i zones d’activitat econòmica. En aquest sentit, la MICOD es compromet amb el territori per apostar per una Anoia circular i una comarca de talent, ja que l’ens considera clau el talent per atraure noves empreses i noves inversions a la comarca -però també, consolidant les existents- i així posicionar a l’Anoia com a capital del Talent, i al mateix temps, convertir el territori en una comarca compromesa i cada vegada més circular, un gran valor afegit que afavorirà l’atracció d’empreses amb els mateixos valors, però que també en facilitarà el creixement de les existents.

En el conveni, ambudes entitats es comprometen amb el territori i amb la comarca -l’Anoia- i clarifiquen que a partir d’ara, seguiran un full de ruta marcat per l’aposta conjunta per una Anoia circular i una comarca de talent a través d’aquests dos projectes: Talent Capital Anoia i Anoia circular.

En aquest sentit, la UEA i la MICOD-OFICINA CAPTACIÓ INVERSIÓ seguiran treballant conjuntament -i de forma coordinada-fomentant la col·laboració público privada dissenyant una estratègia de suport al sector industrial, especialment orientada a l’atracció de noves inversions.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.