La UEA i Leitat col.laboren per promoure projectes d’innovació tecnològica per a les empreses

09.03.2015

La Unió Empresarial de l’Anoia i el centre tecnològic Leitat es posen d’acord per col·laborar en el marc de la recerca i la transferència de coneixement per a l’avanç tecnològic i científic de les empreses de la comarca.

En el marc d’aquesta col·laboració, i del suport que Leitat dóna a les empreses amb un model d’innovació oberta dirigida a diversos sectors, nous materials, química, biotecnologia, tecnologies de la producció, medi ambient, transport, etc, es planteja la necessitat i la voluntat d’impulsar projectes d’R+D+I tant nacionals com internacionals en els que s’implicaran les empreses associades.

Leitat a més posa a disposició dels projectes i les empreses vinculades a la UEA equips i plantes de laboratori i pilot per validar tecnologies, control de qualitat, anàlisis químics, d’aigües, residus i productes químics i altres processos.

La vinculació entre ambdós col·lectis es vertebrarà també amb la implicació de Leitat en les comissions de treball i en la vigilància tecnològica, dos aspectes que la UEA considera cabdals pel funcionament en pro del desenvolupament de les empreses de la comarca.

Un acord per afavorir la competitivitat empresarial

Un dels objectius principals de la Unió Empresarial de l’Anoia és afavorir la competitivitat empresarial, i per ser competitius, les inversions en recerca, desenvolupament i innovació són indispensables. En aquest sentit s’ha materialitzat aquest acord ja que és fonamental que les empreses i els emprenedors coneguin i accedeixin als recursos al seu abast i valorin la possibilitat d’incorporar processos innovadors a les seves dinàmiques professionals.

Leitat Technological Center

Leitat és un Institut Tecnològic, reconegut per la Generalitat de Catalunya (TECNIO) i pel Ministeri de Ciència i Innovació, que té com a missió col·laborar amb empreses i altres entitats per crear valor econòmic, social i sostenible, a través de projectes R+D i processos tecnològics des de la innovació i la creativitat. Leitat és marca de l’entitat de caràcter privat Acondicionamiento Tarrasense, creada l’any 1906 per un grup d’industrials terrassencs per millorar la qualitat dels productes i de l’activitat fabril.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.