La UEA immobiliaris organitza una sessió formativa sobre com el nou RGPD afecta al sector

26.09.2018

Conscients de la preocupació i els dubtes que sorgeixen sobre el nou Reglament General de Protecció de Dades, la sectorial dels immobiliaris de la Unió Empresarial de l’Anoia ha organitzat una sessió que va anar a càrrec de l’advocat Ferran Raja qui va aproximar als assistents com aquesta legislació afecta al seu sector. Aquesta sessió va tenir lloc a la seu de l’entitat el passat divendres 21 de setembre.

I és que el passat 25 de maig va entrar en vigor el nou RGPD i les empreses immobiliàries també s’han vist afectades per les noves disposicions d’aquesta norma, com la que estableix la necessitat d’informar a clients i usuaris de com i amb quina finalitat s’utilitzaran les seves dades i sobretot la necessitat de comptar amb el seu consentiment inequívoc, especialment en aquests supòsits en què es portin a terme tractaments automatitzats de dades com la creació d’una base de dades per accions de màrqueting o quan es prevegi comunicar o compartir dades a tercers.

Ferran Raja va comentar la rellevància de protegir les dades, però no només documentals, sinó també la importància de protegir tot el sistema informàtic ja sigui efectuant còpies de seguretat i utilitzant contrasenyes segures. Un dels altres aspectes destacats relacionats amb el nou RGPD i que va donar a conèixer als assistents és la necessitat de tenir signats contractes de confidencialitat amb qui tingui accés a determinades dades. L’advocat va remarcar la necessitat de ser “proactiu” en aquest tema per tal de “preveure possibles problemàtiques que puguin sorgir”.

L’aposta de la UEA immobiliaris per formar el seu sector

La sectorial immobiliària de la UEA organitza, mensualment, diferents píndoles formatives sobre normatives i temes d’actualitat que afecten el sector immobiliari. Aquestes sessions són totalment gratuïtes i obertes a tots els professionals que hi vulguin participar. Fins ara s’hi han tractat diversos temes com l’ocupació il·legal d’habitatges, les novetats de contractació i venda immobiliària introduïdes pel llibre VI del Codi Civil Català, les plusvàlues en la compravenda d’immobles, les accions a tenir en compte en la compra-venda de finques rústiques, entre d’altres.

La sectorial immobiliària de la UEA agrupa a una trentena d’empreses del sector immobiliari ubicades a la comarca de l Anoia i, des de la seva constitució, realitza accions dirigides al sector i també edita i publica la revista especialitzada en habitatges “L’Espai Immobiliari de l’Anoia” la revista es distribueix gratuïtament a diferents establiments de la nostra Comarca i se n’acaba de publicar el número 11.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.