La UEA insereix 30 persones en situació d’atur a través de programes de formació i ocupació

17.09.2019

La Unió Empresarial de l’Anoia, a través dels programes d’inserció laboral “Fem Ocupació per a Joves” i “30 PLUS”, ha fet possible la contractació d’un total de 30 persones en situació d’atur a 28 empreses de la comarca de l’Anoia. Es tracta d’un projecte que forma part de la línia de treball que l’entitat anoienca s’ha fixat per crear ocupació i en aquest sentit, ajudar en la millora de la situació del mercat laboral anoienc i dinamitzar l’activitat empresarial i econòmica de la comarca.

El programa “Fem Ocupació per a Joves” està dirigit a joves anoiencs d’entre 18 i 29 anys; i el programa “30 PLUS”, per a majors de 30; ambdós col·lectius en situació d’atur. En el cas del FOJ, l’altre requisit per a participar-hi era que la formació màxima fos el graduat d’ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Aquests projectes -subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social- es van engegar durant el mes de desembre de 2018 i en l’actualitat, els integrants encara hi estan participant. Combina formació i inserció laboral de qualitat: una oportunitat per formar-se i després posar en pràctica els coneixements adquirits. És a dir, a banda del contracte laboral, els participants als dos programes han rebut una formació especialitzada d’entre 20 i 150 hores, i una orientació individual per tal d’impulsar la seva ocupabilitat en el futur.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia es valora molt positivament aquesta taxa d’inserció: segons les contractacions realitzades a través d’aquests programes en aquesta edició, del FOJ han estat 15 persones inserides d’entre 18 i 29 anys, de les quals, 8 persones són homes i 7 són dones. En el cas del 30 PLUS, 15 persones d’entre 30 i 60 anys, han estat 8 homes i 7 dones. Els sectors empresarials que han participat en aquesta edició han estat les arts gràfiques i el packaging, telecomunicacions, missatgeria, curtits, químic, metall, sanitat i comerç d’alimentació.

Aquesta ha estat la 4a del FOJ i la 2a del 30 PLUS. A través de les edicions d’aquests programes s’han inserit un total de 55 persones a la comarca. Tots els participants s’han format en una especialitat del sector, i aquesta formació ha estat en centres externs o a la pròpia empresa. En aquest sentit, alguns dels participants s’han format internament en ocupacions com operari d’arts gràfiques i packaging, administració i mosso de magatzem.

Les contractacions s’han realitzat per un període de 6 mesos subvencionades amb el SMI del 2017 per al FOJ i el SMI del 2018 per al 30 PLUS.

UEA ocupació

Un dels objectius de la Unió Empresarial de l’Anoia és representar els interessos de les empreses, facilitar un entorn favorable, les eines per créixer, ser més competitives i que puguin col·laborar entre elles, fomentant i promocionant l’activitat econòmica i empresarial de la comarca. Tanmateix, des de la UEA es programen un seguit d’accions per aconseguir millorar per a les empreses i treballadors de l’Anoia. En aquest sentit, alguns dels eixos d’aquesta missió són els de potenciar el desenvolupament econòmic de la comarca i ajudar a crear ocupació i prosperitat, actual i futura.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.