La UEA llança una estratègia per a fer més resilients i circulars les empreses de l’Anoia en la nova realitat

19.11.2020

La COVID-19 ha tingut un fort impacte per a les empreses de l’Anoia, igual que per a tota la població, fet que ha obligat a moltes empreses a transformar-se a correcuita per a adaptar-se a la nova realitat. Des de la UEA veiem com proveïdors clients administracions, i en definitiva la societat està empenyent cap a empreses més compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic, la preservació de la biodiversitat i la justícia social.

Per ajudar a les empreses en aquesta aposta trencadora i difícil però necessària i estratègica a la vegada, la UEA engega la iniciativa “Resiliència i oportunitats davant la nova realitat, la transformació cap a una economia circular”. Es tracta d’una aposta que pretén ajudar a les empreses a transformar la seva estratègia i anar cap a un model més circular, fent-les més competitives i resilients, es a dir, que surtin de les crisis millor posicionades i estiguin millor preparades pels canvis.

Es tracta d’un servei d’acompanyament només per a 50 empreses de l’Anoia, per a analitzar la seva estratègia, detectar possibles canvis, millores, i projectes per a implementar l’economia circular a tots els seus nivells. Volem ajudar a que cada vegada més empreses de l’Anoia implementin solucions circular i innovadores que les facin competitives i resilients als canvis.

Innovació i oportunitats per a 50 empreses

Per tal de poder accedir a aquest servei que ajudarà a 50 empreses, la UEA ha posat a disposició un formulari d’inscripció per tal de detectar l’estat i les necessitats de les empreses que vulguin acollir-s’hi.

Aquestes 50 empreses podran disposar d’una visita, diagnosi i informe d’un grup d’experts en resiliència i oportunitats empresarials i economia circular. A més, participaran en jornades gratuïtes i sessions de treball col·lectives per trobar projectes entre empreses i se’ls assessorarà en el procés del projecte així com de les ajudes i subvencions directes existents per seu finançament La selecció de les 50 empreses participants es farà segons el grau d’innovació, impacte positiu en la circularitat i grau de viabilitat tècnica i econòmica, i serà especialment important l’interès i la voluntat que tingui l’empresa per avançar en matèria de circularitat en la seva estratègia. Aquest projecte es porta a terme amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.

Estem convençuts que les empreses que no es transformin ara desapareixeran, per això ens hem de preguntar: com serà aquesta nova realitat? Ningú ho sap del cert, però el que es evident es que la societat mateixa, els proveïdors, els clients, les administracions… estan empenyent cap a una economia més verda i digital. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pacte Verd Europeu (Green Deal), entre d’altres, son iniciatives globals molt potents encaminades a fer del planeta un lloc més habitable, amb objectius clars i ambiciosos pel 2030 i pel 2050, en el cas del Green Deal. El principal repte és fer compatible el desenvolupament econòmic, la justícia social (no deixar a ningú enrere) i la protecció dels ecosistemes terrestres i servir-se de la revolució tecnològica i les noves eines digitals per esdevenir punters tecnològicament parlant i mediambientalment responsables a través de la innovació.

“Una empresa resilient és aquella que surt de les crisis millor posicionada que la competència i està més preparada per a encarar properes crisis o disrupcions”

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.