La UEA organitza el primer “Cafè dels Autònoms” per posar en comú els temes que els afecten i planificar noves accions de cara al 2019

20.11.2018

Aquest mes de novembre la sectorial UEA Autònoms ha engegat El Cafè dels Autònoms. Es tracta de trobades periòdiques, que es celebraran cada dos mesos, on es posen en comú necessitats i problemàtiques d’aquest col·lectiu, i es debaten temes dels seu interès per tal d’intercanviar opinions.

Els autònoms són una part molt important del teixit empresarial del nostre territori, gairebé 8000 a la comarca de l’Anoia, i la línia continua ascendent. És un col·lectiu amb un pes específic important, que crea riques i genera ocupació, i té un paper clau en la dinamització de l’economia. La seva situació, però, sovint els porta a la desprotecció i vulnerabilitat vers altres col·lectius de treballadors. Per tot plegat, la Unió Empresarial de l’Anoia ha creat aquest espai de debat, per intercanviar punts de vista, crear sinergies entre ells i fer networking.

Al llarg de la trobada es van tractar diversos temes, i un dels més destacats va ser el de la formació. Reclamen més cursos pel sector i que aquests es puguin realitzar de manera online, tipus webinar, per tal de minimitzar al màxim la pèrdua de temps en desplaçaments.

La burocràcia i l’assessorament també van ser tema de debat. Els autònoms assistents van exposar que el tema de gestió de papers els suposa dedicar una gran part del seu temps, i sovint, per manca de coneixements, necessiten molta ajuda i assessorament per resoldre dubtes i conflictes que els afecten en el seu dia a dia. Des de la patronal es va proposar parlar amb la sectorial d’assessors per tal d’intentar establir sinergies entre ambdós col·lectius.

Finalment, la falta de visibilitat dels autònoms també es va posar a sobre la taula. Consideren que el sector no es coneix suficient, ni entre ells mateixos. Per això, van proposar algunes accions com fer trobades de networking i organitzar algun esdeveniment anual pel col·lectiu.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia es va prendre nota de totes les propostes i idees i crearà un calendari amb accions concretes per tal de donar un impuls a aquest col·lectiu i donar el suport que necessiten en qualsevol dels temes exposats. D’altra banda la UEA recorda que l’entitat està oberta a tots els autònoms, siguin del sector que siguin, i que vulguin participar en aquestes trobades.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.