La UEA organitza un Webinar sobre els Fons Europeus de Recuperació i Resiliència

14.12.2020

El Pla Europeu de Recuperació -a través del programa Next Generation EU- preveu donar suport als països més afectats per la pandèmia i potenciar una recuperació que ha de ser més verda, més digital i més resilient. Les empreses de l’Anoia ja han demostrat el seu interès al respecte, i per tal de fer-hi front i resoldre els dubtes i inquietuds que genera aquest pla i que han fet arribar a l’entitat, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) impulsa una nova píndola informativa que s’emmarca dins el cicle dels Webinars UEA.

Sota el títol “Els Fons Europeus de Recuperació i Resiliència”, la UEA organitza per aquest divendres dia 18 de desembre, un webinar que centrarà, per una banda, la gran oportunitat que suposa aquest Pla Europeu de Recuperació, especialment per als territoris afectats per la pandèmia mundial del coronavirus; i per l’altra, en saber el context i l’estat d’aquest pla. A més, aquesta sessió també té per objectiu resoldre algunes de les qüestions plantejades per les empreses com per exemple, com hi podran accedir les pimes, quins seran els requisits per a demanar-los, quin organisme ho gestionarà, entre altres.

Conscients de la transcendència i la missió de la patronal anoienca d’acompanyar i ajudar a les empreses del territori, la Unió Empresarial de l’Anoia reivindica la importància dels Fons Europeus de Recuperació i Resiliència, sobretot, pel seu paper clau en la recuperació del territori davant la complexitat i la incertesa empresarial i econòmica generada per la Covid-19 i que permetrà, en aquest sentit, transformar els territoris i les seves empreses, i alhora, generar llocs de treball.

Experts en l’àmbit internacional seran els ponents d’aquest webinar

Aquesta sessió comptarà amb la ponència d’experts en l’àmbit internacional: per una banda, Kilian García, director del Departament Internacional; Montse Casas i Ferran Rodero, d’ACCIÓ, Agència per la Competitivitat de l’Empresa i Miquel Puig, del Comitè Assessor Catalunya-Next Generation EU.

L’acte es realitzarà aquest divendres, a través de la plataforma virtual Zoom, de 09.30h a 11h i cal inscripció prèvia. Les empreses es poden inscriure en un formulari online, on poden anotar les seves preguntes. Les més rellevants es plantejaran als ponents durant la jornada. També es recolliran preguntes en directe que es formularan al ponents.

Pla Europeu de Recuperació

El Pla Europeu de Recuperació té la finalitat de finançar iniciatives de múltiples sectors que estiguin destinades a impulsar la transformació digital, la competitivitat industrial i la sostenibilitat. Per tant, es potenciaran les indústries que impulsin el sector digital, la sostenibilitat i medi ambient, i que fomentin la cohesió social i territorial, generació d’ocupació o la igualtat de gènere.

Es tracta d’un programa que tindrà un pressupost de 750.000 milions d’euros, aprovat la setmana passada per la Comissió Europea i que inclourà fins a 390.000 milions en transferències directes i 360.000 milions en préstecs. A més, també s’ha d’afegir el pressupost de la UE (Multiannual Financial Framework) de 1.074 bilions per als pròxims set anys, suposant en total, un paquet sense precedents d’1,8 bilions d’euros.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.