La UEA organitza una jornada per abordar l’ecodisseny i cicle de vida des de l’òptica empresarial

24.10.2019

Hi ha un debat constant sobre quina és la millor opció ambiental: reciclar un envàs o reutilitzar-lo; cotxe elèctric o benzina; llauna o vidre; mocador de paper o de cotó; bossa reutilitzable de plàstic reciclat o de cotó verge; pollastre o verdura; bolquers de cel·lulosa o de drap; etc. Les empreses no saben si fer que el seu producte tingui menys material o tingui una vida llarga; que es pugui desmuntar o que es pugui reutilitzar; que no consumeixi tanta energia o que sigui més eficient en la funció; etc.

Per tal de resoldre aquestes i moltes altres qüestions, la Unió Empresarial de l’Anoia celebrarà el proper 7 de novembre una jornada de treball amb el Dr. Pere Fullana, Dr. Enginyer industrial, expert en producte i medi ambient i actualment Director de la Càtedra UNESCO de cicle de vida i canvi climàtic ESCI-UPF.

En aquesta 2a jornada que porta per títol Ecodisseny i cicle de vida des de l’òptica empresarial, i que s’emmarca dins el projecte Connexions en Economia Circular impulsat per la UEA amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, es plantejaran aquestes qüestions i s’exposaran diversos casos pràctics. Els alumnes podran posar els seus casos d’empresa en el debat i comptar amb l’assessorament i l’acompanyament de l’expert en aquest tema.

En aquest sentit, Pere Fullana recorda que “sense aquest coneixement, es poden destinar molts recursos per avaluar, millorar i comunicar aspectes irrellevants del meu producte. Sense la visió de cicle de vida, es poden destinar recursos a millorar una part de la cadena de producció quan els grans impactes són a una altra baula”.

“Connexions en Economia Circular”

La Unió Empresarial de l’Anoia impulsa el projecte “Anoia Circular”; desenvolupat en dues fases. Una primera en què es va considerar elemental fer un estudi general d’estratègia circular per conèixer els principals residus que generaven les empreses anoienques, les necessitats de recursos, l’estat actual de les empreses, la seva consciència, les mesures que ja portaven a terme i els seus dubtes i necessitats. L’informe “Circularitat a l’Anoia”. La segona fase, en canvi, sota el títol “Connexions en Economia Circular”, es desenvolupa de la mà de l’Agència Catalana de Residus, donant una oportunitat a les empreses que vulguin desenvolupar una primera fase d’un projecte de simbiosi industrial.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.