La UEA organitza una sessió de treball basada en l’ecodisseny com a estratègia en l’economia circular

27.06.2018

El repte de la sostenibilitat i el màxim aprofitament de recursos és una realitat en totes les empreses. Per aquest motiu, la Unió Empresarial de l’Anoia realitza una sessió de treball per abordar l’ecodisseny com a estratègia i que tindrà lloc el proper dimecres 4 de juliol.

Com l’ecodisseny esdevé una eina per millorar i facilitar processos productius, productes finals i, fins i tot, el funcionament intern d’una empresa són alguns dels temes que es posaran sobre la taula durant aquesta sessió de treball. En aquest sentit, es coneixeran els conceptes bàsics i de quina manera algunes empreses de l’Anoia ja ho han integrat en el procés productiu i com això els ha permès diferenciar-se. Són els exemples de Nur i Matex Iberica, que donaran a conèixer els seus casos d’èxit a través d’una taula rodona. A més, la jornada comptarà amb la conferència “L’ecodisseny, conceptes i eines a l’abast” que anirà a càrrec de Xavier Gabarrell, professor (ICTA), investigador del grup SosteniPrA i expert en ecologia industrial.Amb tot això, seguidament, es realitzarà un taller pràctic. Sota el nom d’ “Ecodisseny dels propis productes i processos”, la sessió pràctica es durà a terme a través de la dinamització d’experts en ecodisseny: Xavier Gabarrell, Xavier Vives i Jordi Enrich, i a través de la qual, les empreses assistents podran plantejar-se reptes propis i en el marc de l’ecodisseny, treballar idees i possibles canvis propis. La jornada finalitzarà amb un esmorzar networking entre els assistents.

La sessió es realitzarà a partir de les 09:30h del matí i es farà a la seu de la UEA. L’activitat està adreçada a gerents, comandaments intermedis i tècnics de les empreses de la comarca de l’Anoia dels diferents sectors econòmics. L’aforament és limitat a 25 participants per facilitar la realització de la sessió pràctica. Podeu realitzar les inscripcions a través d’aquest enllaç.

El projecte Anoia Circular, en marxa

La Unió Empresarial de l’Anoia treballar en un projecte anomenat Anoia Circular que té per objectiu ajudar a les empreses que estan treballant en aquesta línia de model econòmic i també per informar a aquelles que tot just comencen a plantejar-se la qüestió de la circularitat a nivell industrial o empresarial. Dins d’Anoia Circular es realitzen diverses iniciatives com els esmorzars o jornades per tal de treballar conjuntament per l’economia circular.

 

Altres notícies

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Origen de l’obligació El  passat 28 de desembre de 2022 es va publicar al  BOE el nou Reial Decret 1055/2022 d'envasos i residus d'envasos, que inclou l'obligació de la Responsabilitat Ampliada del Productor per als envasos industrials i comercials, així com altres...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.