La UEA posa a debat la Reforma Horària

08.10.2015

En els últims mesos la iniciativa per a la reformà horària, impulsada per la Plataforma Ara és l’hora, ha posat fil a l’agulla a un projecte que posa sobre la taula la necessitat de replantejar els horaris del dia a dia de la societat i les empreses.

La Reforma proposa un canvi en l’organització dels horaris per tal que s’adaptin a uns temps més actuals i afavoreixin a la conciliació entre la vida laboral i familiar. En síntesi consisteix a reduir el temps de dinar, per situar-se al voltant de les 13h, i que el sopar giri al voltant de les 20h, com el model d’horari habitual a la resta d’Europa.

A Catalunya ja hi ha empreses que apliquen l’horari laboral europeu, o almenys ofereixen una flexibilitat d’horaris, i els resultats han estat positius en aspectes com la productivitat, que ha augmentat, i l’estrès laboral, que s’ha reduït.

La Unió Empresarial de l’Anoia considera positiva aquesta iniciativa i “cal fer l’esforç d’adaptar-se als horaris d’Europa”, però cal matisar que “aquesta reforma contrasta i va parcialment en sentit contrari a la tendència creixent d’ampliar horaris a les empreses de serveis, per tal d’oferir millor servei”.

Pel que fa a la seva implantació, “no és un procés fàcil” i en aquest sentit “hauria de ser molt gradual per que s’han de canviar hàbits molt comuns com els dinars d’empresa, que haurien de desaparèixer, impulsar el teletreball, i l’ús d’internet per a realitzar la majoria de gestions on-line, sobretot en el sector serveis”.

Ponència-debat
La Reforma horària és una iniciativa que potser alguns veuen llunyana, o la consideren utòpica, però ara està a sobre la taula i cal analitzar-la. Des de la UEA aquesta qüestió ens inquieta i en aquest sentit volem sentir la veu i les opinions de la societat i el món econòmic de la comarca. Com a patronal empresarial de l’Anoia organitzem un debat entorn a la reforma horària amb la ponència inicial de Fabián Mohedano, treballòleg i promotor de la iniciativa.

La ponència – debat tindrà lloc el dijous 8 d’octubre a les 18h, a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia. Confirmar la vostra assistència al telèfon 93 805 22 92 o al mail uea@uea.cat .

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.