La UEA presenta una instància a Vilanova del Camí per la taxa d’urbanisme actual que perjudica a les empreses

20.12.2018

La Unió Empresarial de l’Anoia, com a patronal empresarial del territori, ha presentat una instància davant l’Ajuntament de Vilanova per la negativa del Ple Extraordinari celebrat a finals d’octubre a modificar les ordenances municipals, entre aquestes, la rebaixa de la taxa d’urbanisme.

Aquesta taxa actualment és certament elevada en relació a la resta de municipis de la conca d’Òdena i segons la UEA i l’Associació de Polígons dels Plans representa un greuge empresarial, “no només està dificultant l’aposta de creixement de les empreses que ja hi ha al municipi, sinó que a més, genera una situació molt delicada en relació als municipis veïns per la diferència econòmica que representa per a les empreses a l’hora de fer una obra d’ampliació o instal·lar-se a Vilanova o en un altre zona de la Conca”.

A proposta del govern vilanoví per rebaixar aquesta taxa urbanística, després de rebre diversos recursos d’empreses afectades i reunir-se amb la UEA, es va celebrar un ple extraordinari que no va obtenir el consens necessari per tirar endavant i posar fi a aquest greuge que condiciona el creixement de les empreses. Davant el resultat, la Unió Empresarial ha manifestat el seu desacord a través d’una instància on s’argumenta que d’una banda, la taxa resulta molt elevada en casos industrials encara que l’obra sigui per un moviment de terres, i per l’altra, que, a diferència d’altres municipis de la MICOD, aquesta taxa és un valor monetari i no un percentatge sobre el preu d’execució del material de l’obra, fet que el fa desproporcionat a la prestació del servei. En aquest sentit des de l’entitat es sol·licita a l’Ajuntament que reconsideri i mantingui la possibilitat de rebaixar l’esmentada taxa de cara el 2019.

La Unió Empresarial de l’Anoia amb el suport de la Comissió d’Urbanimse i Mobilitat de l’Anoia (CUMA) seguirà el procés d’aquesta problemàtica i continuarà treballant i fent gestions per solucionar aquest greuge que limita el creixement o l’arribada d’empreses a Vilanova del Camí, i que de retruc també afecta a l’economia de la Conca i la comarca en general.

Un dels objectius de la UEA és el de treballar colze a colze amb l’administració i els organismes necessaris per facilitar el creixement de les empreses i la instal·lació de noves empreses.

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.