La UEA presenta una instància a Vilanova del Camí per la taxa d’urbanisme actual que perjudica a les empreses

20.12.2018

La Unió Empresarial de l’Anoia, com a patronal empresarial del territori, ha presentat una instància davant l’Ajuntament de Vilanova per la negativa del Ple Extraordinari celebrat a finals d’octubre a modificar les ordenances municipals, entre aquestes, la rebaixa de la taxa d’urbanisme.

Aquesta taxa actualment és certament elevada en relació a la resta de municipis de la conca d’Òdena i segons la UEA i l’Associació de Polígons dels Plans representa un greuge empresarial, “no només està dificultant l’aposta de creixement de les empreses que ja hi ha al municipi, sinó que a més, genera una situació molt delicada en relació als municipis veïns per la diferència econòmica que representa per a les empreses a l’hora de fer una obra d’ampliació o instal·lar-se a Vilanova o en un altre zona de la Conca”.

A proposta del govern vilanoví per rebaixar aquesta taxa urbanística, després de rebre diversos recursos d’empreses afectades i reunir-se amb la UEA, es va celebrar un ple extraordinari que no va obtenir el consens necessari per tirar endavant i posar fi a aquest greuge que condiciona el creixement de les empreses. Davant el resultat, la Unió Empresarial ha manifestat el seu desacord a través d’una instància on s’argumenta que d’una banda, la taxa resulta molt elevada en casos industrials encara que l’obra sigui per un moviment de terres, i per l’altra, que, a diferència d’altres municipis de la MICOD, aquesta taxa és un valor monetari i no un percentatge sobre el preu d’execució del material de l’obra, fet que el fa desproporcionat a la prestació del servei. En aquest sentit des de l’entitat es sol·licita a l’Ajuntament que reconsideri i mantingui la possibilitat de rebaixar l’esmentada taxa de cara el 2019.

La Unió Empresarial de l’Anoia amb el suport de la Comissió d’Urbanimse i Mobilitat de l’Anoia (CUMA) seguirà el procés d’aquesta problemàtica i continuarà treballant i fent gestions per solucionar aquest greuge que limita el creixement o l’arribada d’empreses a Vilanova del Camí, i que de retruc també afecta a l’economia de la Conca i la comarca en general.

Un dels objectius de la UEA és el de treballar colze a colze amb l’administració i els organismes necessaris per facilitar el creixement de les empreses i la instal·lació de noves empreses.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.