La UEA proposa millores i senyalitzacions en matèria de mobilitat a la comarca

24.03.2014


Indicadors de l’autovia, accessos no senyalitzats, vies principals mal utilitzades… La Comissió d’Urbanisme i Mobilitat de la UEA ha detectat certes mancances i problemàtiques en matèria de mobilitat, carreteres i accessos i ha redactat un seguit de recomanacions que puguin tenir-se en compte per les administracions de la Conca i també en el Pla de Mobilitat d’Igualada i la Conca.

El president de la UEA, Blai Paco, i Jesús Brugués, enginyer tècnic, exalcalde de Castellolí i membre de la CUMA, han presentat aquest matí un document que recull diverses modificacions que des de la comissió s’han cregut prioritàries, ja siguin infraestructures estratègiques, com enllaços, sortides o finalitzacions de carreteres, com modificacions més immediates com poden ser les senyalitzacions del accessos a nuclis urbans i polígons industrials.

Brugués i Paco han emfatitzat que aquestes propostes “són en voluntat positiva, de sumar amb el territori, de donar una visió global i per això el document recull unes propostes a l’espera que puguin ser considerades pels tècnics municipals”.

El document prioritza d’una banda certes senyalitzacions que permetrien ordenar el trànsit rodat com la indicació del Polígon de Les Comes a la sortida 555, indicar Vilanova del Camí a la sortida d’Òdena-Aeròdrom, indicar les municipis de Vilanova del Camí, Sta. Margarida de Montbui i els polígons industrials a l’enllaç amb l’Eix Diagonal, etc.

El baix ús de la Ronda sud ha estat també debatut per la CUMA i en aquest sentit entre les propostes s’hi troba la finalització de la rotonda que dona accés a Vilanova del Camí des de la Ronda sud pel limitat servei que dóna actualment i per evitar canvis de sentit que alguns usuaris fan al mig de la Ronda, i solucionar l’accés Sud a Igualada, ja sigui fent un vial que enllaci la Ronda Sud amb el Rec o bé finalitzant la Ronda del Rec fent-la arribar fins a la zona de Funosa o bé solucionar la unió entre l’Eix Diagonal i l’A2 en les direccions Lleida – Manresa entre altres propostes.

Des de la CUMA s’agraeix la bona predisposició dels municipis de la Conca al rebre les propostes esperant que les tinguin en compte, especialment en la redacció del Pla de Mobilitat d’Igualada i la Conca d’Òdena, un document la redacció del qual la UEA a través de la CUMA seguirà de prop amb voluntat d’aconseguir el millor pel territori.


La CUMA

La Comissió d�Urbanisme i Mobilitat de la UEA compta amb representants dels diferents col•legis professionals, tècnics dels sectors de la construcció i representants de diferents sectors econòmics i industrials.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.