La UEA realitza, a Calaf, una conferència sobre com negociar amb els bancs

03.11.2011

El passat dijous, va tenir lloc a Calaf, , la conferència, A la recerca del finançament, missió possible?, a càrrec de l´Economista Josep Palmes, i de Joan Manuel Montfort, Director de Lico Leasing. L´acte va ser inaugurat pel President de la UEA, Ramon Felip, que va remarcar la importància de realitzar aquests actes a diferents poblacions de la Comarca per tal de facilitar l´accés a la informació de totes les empreses.


Josep Palmés va parlar de com negociar unes bones condicions bancàries. Palmes va dir que, malgrat l´entorn econòmic complicat que ens envolta, cal seguir unes pautes a l´hora de negociar les entitats i va donar uns consells a seguir; tenir planificats el temes, preveure diverses alternatives financeres, treballar la informació prèvia , tenir coneixement dels principals conceptes bancaris i sobretot la importància de dedicar temps a negociar amb les entitats i no actuar amb rapidesa i també va destacar la gran importància que té el balanç de 31 de desembre.
Per la seva banda, Joan Manuel Montfort de l´empresa Lico Leasing va parlar dels paràmetres de risc i, en aquest sentit, va explicar que hi ha alguns sectors amb més dificultat per accedir al finançament i que l´antiguetat d´una empresa és molt important tenint en compte que un 50% de les empreses que es creen no arriben als 3 anys de vida. També va comentar la importància de tenir una diversificació de clients i que altres factors determinants són l´evolució de les vendes i les despeses financeres . Montfort va coincidir amb la resta de ponents en transmetre una actitud d´optimisme i transparència a l´hora de negociar les operacions.


L´acte es va realitzar al Centre de Recursos per a l´ocupació situat de Calaf, i des d´aquí volem donar gràcies a l´Ajuntament de Calaf per la seva col•laboració en l´organització de l´acte.

 

 

Altres notícies

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

L'Anoia és vestigi i testimoni del seu passat industrial, territori i essència d'un imponent patrimoni industrial de llarga i reconeguda tradició, que avui dia reflecteix el que vàrem ser, el que som i el que ens projecta el futur. Des de la Unió Empresarial de...

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Origen de l’obligació El  passat 28 de desembre de 2022 es va publicar al  BOE el nou Reial Decret 1055/2022 d'envasos i residus d'envasos, que inclou l'obligació de la Responsabilitat Ampliada del Productor per als envasos industrials i comercials, així com altres...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.