La UEA reitera la seva queixa pel caos generat en els ajuts pels autònoms i demana més ajuts per a les empreses que no han pogut accedir

10.11.2020

Davant la situació de caos que ha generat per segon dia consecutiu, on milers de professionals autònoms, micropimes i gestors han perdut literalment el temps, la paciència i l’esforç per demanar l’ajut per al manteniment de l’activitat econòmica enfront la COVID-19, per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Unió Empresarial de l’Anoia -entitat que vetlla i acompanya al teixit empresarial del territori- torna a expressar la seva disconformitat i preocupació davant aquest fet, atès que ahir al vespre, la patronal anoienca ja va emetre un comunicat als seus associats/des expressant aquest desacord.

Els professionals autònoms i les micropimes són els més sensibles i vulnerables per la situació econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. Són una part molt important i representativa del nostre teixit empresarial. Creen riquesa i generen ocupació, i per tant, tenen un paper clau en la dinamització del nostre territori. Actualment, a Catalunya, aquest col·lectiu està format per més de 500.000 persones, dels quals, 7.957 ho són a la comarca, segons l’Informe Econòmic Anual L’Anoia 2019.

En aquest sentit, des de la UEA s’afirma que aquesta línia d’ajuts “ha sigut insuficient i injusta. Ha sigut un veritable caos tot plegat: la seva convocatòria, el seu objectiu i la seva tramitació. No representen la realitat empresarial, i a la vegada, menystenen i menyspreen el teixit productiu del país. No només hi ha de poder accedir 10.000 autònoms, és una xifra ínfima. Cal que reflecteixin la realitat econòmica i empresarial del país. Hem rebut moltes queixes al respecte: els i les autònomes ho han qualificat de despropòsit. Nosaltres també”.

A més, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech reitera que “no pot ser que es tramitin uns ajuts sense requisits ni criteris. Ha sigut una cursa a contrarellotge. Això ha semblat més una broma de mal gust” i també lamenta de nou la manca de previsió per part de l’executiu “no és la primera vegada que s’actua sense planificació. Cal que el govern es posi les piles en aquest sentit. S’han de donar solucions i respostes d’una vegada” i que “al fer les coses, cal pensar abans i preveure, no corregir després. Aquests errors, no es poden permetre”.

La UEA reclama més ajudes directes, especialment, per aquelles que no han pogut accedir a l’ajuda

Davant l’anunciament d’una possible segona convocatòria dels ajuts, la UEA defensa que és això el que es necessita, però no com aquesta altra convocatòria. “Calen més ajudes directes per salvar el teixit productiu de no només la nostra comarca, sinó de tot el país. Amb aquesta convocatòria, no s’ha vetllat per les persones més vulnerables perquè no hi hagut cap criteri. Demanem que es vetlli també pels professionals autònoms i micropimes que no han pogut accedir”. També des de l’entitat s’afirma que es farà arribar una queixa formal al govern.

El president de la UEA també reitera que des de la patronal anoienca també s’han demanat mesures compensatòries per a totes les empreses, autònoms i sectors que estan obligats a tancar per la pandèmia.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.