LA UEA reuneix prop de 500 empresaris en un Sopar Empresarial marcat per l’alta representació anoienca a les institucions

13.07.2018

Aquest dijous gairebé cinc-cents empresaris, emprenedors i directius de l’Anoia i comarques veïnes s’han reunit en una nova nau industrial del polígon de Les Gavarreres d’Òdena per celebrar el 18è Sopar Empresarial que organitza la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), un acte que ha comptat amb una nodrida representació d’agents socioeconòmics d’arreu del país i autoritats institucionals com el president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada Marc Castells i les conselleres igualadines Àngels Chacón i Alba Vergés, entre d’altres.

La cerimònia, que ha estat presentada per l’actor igualadí Joan Valentí, tenia com a eslògan “Posa en marxa el canvi” amb l’objectiu de fer prendre consciència dels necessaris canvis tecnològics i de model que hauran d’afrontar les empreses arran de la revolució digital.

El sopar ha servit també per homenatjar i reconèixer diverses empreses que han destacat per la seva tasca durant l’any 2017. El premi UEA a l’Empresa Innovadora se l’ha endut la Càtedra A3 in Leather Innovation Center per haver esdevingut un centre d’investigació de referència internacional en el sector de la pell i la moda, el premi UEA a la Institució se l’ha endut la cooperativa Unicoop Cultural per haver impulsat el Teatre de l’Aurora, l’empresa del sector metal·lúrgic DICOR ISM SL ha estat reconeguda amb el premi al Compromís Social per la seva contribució a la formació professional dels joves cedint maquinària a centres educatius, el premi a la Capacitat Emprenedora ha estat per l’empresa Circuit Racing per les seves instal·lacions d’oci com el karting, el paintball o l’Humor Amarillo que cada any atrauen a l’Anoia més de 25.000 persones i, finalment, l’empresa familiar Productos Agrícolas Macasa-Labin ha estat reconeguda amb el premi a la Trajectòria Empresarial pels seus 70 anys d’existència i la seva vocació per la innovació.

A més dels premis UEA, en el transcurs de l’acte s’han donat també guardons en col·laboració amb altres entitats. El premi de Col·legi de Periodistes de Catalunya a la millor estratègia de comunicació empresarial se l’ha endut B-Grup Begudes Igualada per la seva aposta per la comunicació online, el premi a la millor implantació TIC de TIC Anoia ha estat per l’empresa igualadina Cubus Games que ha creat una APP per ajudar persones que pateixen trastorns mentals, i el premi Campus Motor Anoia ha estat per l’emprenedor del sector del motor Xavier Bartrolí pel seu compromís personal i empresarial amb el Parcmotor Castellolí.

Blai Paco: “L’Anoia viu una oportunitat única”

En els discursos institucionals, el president de la UEA Blai Paco ha posat l’èmfasi en l’alta representativitat que té actualment l’Anoia a les principals institucions del país i ha afirmat que “és una oportunitat única per donar impuls a les demandes del territori; cal fer un esforç comú i treballar plegats”. En aquest sentit també ha demanat complicitat entre els municipis per demostrar que “l’Anoia mereix ser centre d’atenció i d’iniciatives, inversions i millores”. “Les empreses no podem remar i capitanejar el canvi i la transformació social i empresarial que estem vivint sense un entorn que ho faciliti”, ha reblat.

En aquest mateix sentit ha intervingut l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, que ha fet una crida als municipis de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena a “deixar de competir per passar a cooperar, treballant com una sola ciutat” perquè, segons Guisado “les ciutats són les persones, i si som capaços de trobar bons projectes, el sòl no serà un problema”.

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada Marc Castells ha volgut repassar els compromisos que va adquirir davant dels empresaris al sopar celebrat l’any passat per fer-ne un balanç satisfactori, posant l’èmfasi en la inversió per la modernització del polígon de Les Comes i l’acord amb la Universitat de Lleida que permetrà que Igualada aculli 600 estudiants universitaris. Castells ha acabat fent una crida als assistents perquè “escullin entre estar al costat dels qui rondinen i critiquen però no fan res o bé al costat dels qui transformen, generen sinèrgies, fan costat als seus empresaris i impulsen el territori”.

Tancant el bloc dels discursos institucionals, la Consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón ha tingut un record pel govern de la Generalitat cessat per l’article 155 i ha denunciat el mal que ha fet el Reial decret-llei aprovat l’any passat que facilitava el trasllat de les seus socials de les empreses. “I malgrat això, les dades objectives són molt bones i Catalunya és considerat el millor territori per invertit del sud d’Europa”, ha assegurat Àngels Chacón, que també ha anunciat que la delegació territorial del Departament d’Empresa i Coneixement de la vegueria Penedès s’instal·larà a Igualada. Finalment, Chacón ha tingut un record especial per la seva etapa professional a la UEA, agraint a l’entitat que li hagués reforçat el seu compromís amb les empreses i amb el territori.

L’acte acadèmic ha comptat amb una conferència del divulgador econòmic Marc Vidal, consultor en transformació digital, que ha fet reflexionar els assistents sobre els canvis imminents que viurà el sector empresarial arran de la revolució digital, i ha donat claus als empresaris sobre com serà la Indústria 4.0.

Al Sopar Empresarial hi han assistit també la diputada al Congrés dels Diputats Carolina Telechea, el president del Consell Comarcal de l’Anoia Xavier Boquete, el secretari General de Fepime, representants d’entitats empresarials, sindicats i gremis, a més de nombrosos alcaldes de la comarca. El Sopar Empresarial s’ha convertit ja en una cita de referència del calendari i en un punt de trobada del sector empresarial, que aprofita l’ocasió per fer networking i posar en comú experiències en un ambient distès.

El Sopar Empresarial UEA 2018 ha comptat el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Òdena,el Consell Comarcal de l’Anoia i Incasòl; amb el patrocini de la Mútua General de Catalunya, Servisimó, CaixaBank, Prevint i l’Obra Social La Caixa, i amb la col·laboració de Leather Química, Grup Català de Treball, Rivisa, Eada, Aigua de Rigat, CONRE, Guerin, l’Oficina de Captació d’Inversions, Campus Motor Anoia, Canal Taronja, Via Empresa, Auto Bomba, Stickets, Montaggio, Comercial Godó, Tuysii, Schweppes, Grup Jardí i Cymatic.

Unió Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), constituïda l’any 1982, és una associació sense afany de lucre i de caràcter multisectorial que agrupa a les organitzacions, gremis i empreses de diferents sectors empresarials de l’Anoia i comarques veïnes. Les empreses associades a la UEA sumen una facturació de 1.500 milions d’euros (gairebé la meitat de la facturació empresarial de l’Anoia) i representen un col·lectiu de més d’11.000 treballadors assalariats i autònoms, d’empreses de tots els municipis de la comarca. La missió de l’entitat és representar els interessos de les empreses, facilitar-los un entorn favorable, les eines per créixer, ser més competitives i fer que puguin col·laborar entre elles, fomentant i promocionant l’activitat econòmica i empresarial de la comarca. El Sopar Empresarial va néixer l’any 2000 de la mà de la UEA amb l’objectiu de reconèixer la tasca dels empresaris i emprenedors de l’Anoia i s’ha celebrat ininterrompudament durant 18 anys.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.