La UEA s’afegeix un any més a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

23.11.2020

Entre el 21 i el 27 de Novembre del 2020 té lloc la Setmana Europea de Prevenció de Residus (European Week for Waste Reduction – EWWR). Aquesta setmana, promocionada per la Unió Europea, té la missió de conscienciar als europeus sobre la necessitat de reduir i gestionar els residus i els recursos de forma sostenible.

La Unió Empresarial de l’Anoia s’hi afegeix, un any més, convençuts de la importància i l’estratègia que suposa per a les empreses la prevenció i l’estalvi en matèria de residus, un estalvi mediambiental, però molt especialment econòmic. En aquest sentit, des de la patronal anoienca s’anima a totes les empreses de la comarca per tal que s’hi adhereixin a la iniciativa d’aquesta setmana, comunicant i donant visibilitat a les accions que estiguin realitzant en l’àmbit de la prevenció de residus. Tanmateix, des de la UEA s’ofereixen tot un seguit de recursos per a empreses i comerços per començar a implementar accions:

El Manual de bones pràctiques “A l’empresa com a casa”, actualitzat i amb un nou apartat de Bones pràctiques de resiliència front a la COVID. En aquest manual hi ha tot un seguit de recomanacions concretes en bones pràctiques a l’oficina, compres i proveïdors, matèries primeres, procés productiu, etc. – https://bit.ly/3nLyQw4

El Mercat d’Intercanvi de la UEA de productes i materials de segona mà d’empreses a la web d’economia circular de la UEA . En aquesta web es fomenta l’intercanvi i donació de material que està en desús, s’evita la generació de residus i es dona una sona vida a productes i materials que les empreses ja no fan servir i que estan en bones condicions per ser reaprofitats.- https://economiacircular.uea.cat/mercat-dintercanvi/

– Per tal de comunicar les accions que ja s’estiguin realitzant o implementant-ne de noves, des de la UEA s’anima a compartir-ho a través de les xarxes socials amb els coixinets: #EWWR2020 #EWWR #EWWRCAT #InvisibleWaste #EWWRUEA

La prevenció de residus és un primer pas que, a banda de permetre reduir costos, ajuda a veure la viabilitat econòmica d’implementar altres mesures per fer que els negocis siguin més responsables, competitius i circulars.

Donar-ho a conèixer ajudarà a les empreses a posicionar-se i donar visibilitat de les seves bones pràctiques davant els consumidors i clients cada cop més conscienciats. Totes aquelles empreses que apostin per avançar cap a un model més circular i responsable trobaran a la Unió Empresarial de l’Anoia, suport, eines i recursos per fer-ho.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.