La Unió Empresarial de l’Anoia crea un espai de relació per a joves empresaris/es, directius/ves i emprenedors/es

05.06.2024

Prop d’una cinquantena de joves empresaris/es, directius/ves i emprenedors/es van trobar-se ahir, dimarts 4 de juny, en un acte organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia, a Can Macià, amb l’objectiu d’oferir un ambient distès i proper per als joves, i conèixer les seves necessitats i inquietuds.

En aquest sentit, amb “Punt de trobada i networking entre joves”, la patronal anoienca oferia aquest escenari per tal d’escoltar i detectar les seves preocupacions davant un teixit empresarial que fa poc que ha començat la seva activitat empresarial o que es troba en un procés de relleu generacional, entre altres aspectes, com l’emprenedoria; però també, ser un espai de diàleg, relació i sinergies entre les diferents empreses existents, per tal que puguin compartir per una part, un espai comú, però també, poder establir noves relacions de negoci i professionals, i  treballar conjuntament pel progrés de l’economia de la comarca.

Joan Mateu, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, va dedicar unes paraules d’agraïment al públic assistent, especialment, per l’èxit de convocatòria i bona acollida d’aquest primer punt de trobada, el qual s’espera que tingui una continuïtat per tal d’acompanyar, assessorar i ajudar en tot allò que necessitin com a professionals i empreses: “Avui us oferim aquest nou espai. Us felicito perquè sigueu aquí, i també us dono les gràcies. Gràcies per crear empresa, per continuar-la. Per generar progrés a la nostra comarca”. En  aquestes línies, el president també reiterava que “Sou el present, però també, el futur de l’economia de la nostra comarca. Feu territori i feu país. Volem escoltar-vos perquè com a patronal, aquest és el nostre deure. Treballar per totes les necessitats que té el nostre teixit empresarial, sigui de la mida que sigui, des del professional autònom a la gran empresa”.

Algunes de les inquietuds i preocupacions manifestades pels joves varen ser com fer front del relleu generacional, atès que moltes empreses s’estan trobant en l’actualitat amb aquest paradigma, especialment, en sectors industrials i oficis. A més, una de les altres preocupacions manifestades pels joves empresaris anoiencs és com fer front a la manca de talent format, qualificat i especialitzat, ja que és important tenir gent formada per a consolidar i fer créixer l’empresa. Una de les altres inquietuds més comunes va ser la dificultat de la burocràcia administrativa, una dificultat que fa que molts emprenedors es tirin enrere.

A través de totes les peticions realitzades pels joves, la UEA continuarà impulsant tot un seguit de dinàmiques i accions per acompanyar als empresaris del demà, per tal d’impulsar aquest nou col·lectiu que és en realitat, el present i el futur del nostre territori i de la nostra economia.

El perfil d’aquest nou espai és de joves empresaris/es, directius/ves i emprenedors/es que tinguin entre 22 i 35 anys, des de professionals autònoms sense treballadors a càrrec, pimes i/o grans empreses. La Unió Empresarial de l’Anoia fa una crida a totes aquelles persones interessades a formar part d’aquest projecte per tal que s’hi sumin en benefici de sumar esforços i generar sinergies entre professionals. Per a més informació, bet@uea.cat (Bet Altarriba).

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.