La Unió Empresarial de l’Anoia engega la 5a edició del programa 30 PLUS, adreçat a persones aturades de llarga aturada i majors de 45 anys

03.11.2021

La Unió Empresarial de l’Anoia impulsa una nova edició del programa 30 PLUS, un programa de formació i inserció laboral. Es tracta d’un projecte que forma part de la línia de treball de l’entitat anoienca per seguir dinamitzant l’activitat empresarial i econòmica de la comarca, creant ocupació i ajudar en la millora de la situació del mercat laboral anoienc; atès que actualment, les xifres d’atur a la comarca, són d’un total de 7.414 persones aturades.

El Programa 30 PLUS té com a objectius principals la formació i inserció de persones a partir de 30 anys i inscrites al SOC com a demandants d’ocupació, en el mercat de treball. En aquest sentit, ofereix contractació subvencionada a les empreses per inserir persones aturades; i per l’altra banda, les persones reben una formació a mida de les necessitats del lloc de treball. Tanmateix, aquesta edició, prioritzarà a persones aturades de llarga durada; a persones treballadores en situació d’atur majors de 45 anys i persones que tenen una baixa qualificació acadèmica.

Els requisits per participar en el programa és que les persones siguin majors de 30 anys i estiguin en situació d’atur, és a dir, han d’estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants de feina.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia, s’acompanya tant a les empreses que cerquen personal per a les seves plantilles i que volen participar en aquest programa; com també, a les persones que estiguin en situació d’atur, durant el procés de preselecció com a candidats i durant el procés de formació i incorporació a l’empresa.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.

Acompanyament de la persona candidata durant el procés

Aquesta és la 5a edició del Programa 30 PLUS, que fins al moment, ha tingut unes estadístiques molt positives en els darrers anys, ja que la taxa d’inserció de llarga durada mitjana és del 85%. En aquestes 5 edicions s’han pogut ajudar a 48 persones en situació d’atur que s’han format i s’han incorporat al món laboral, ateses que aquestes incorporacions són perfils demandats per les empreses.

En aquesta edició, la UEA ja compta amb un llistat de diversos perfils professionals que busquen les empreses de la comarca: administratiu/va, mosso de magatzem, comercial, operaris… entre altres perfils que sol·liciten i cerquen les empreses anoienques.

Si busques feina i tens més de 30 anys, contacta amb la UEA!

Pròximament, la UEA farà la selecció de les persones en situació d’atur, majors de 30 anys, que compleixin els requisits i que siguin adients per les ofertes vacants. Posteriorment, els hi oferirà la formació especialitzada perquè desenvolupin correctament la feina en qüestió. Totes aquestes persones obtindran un contracte inicial laboral de mínim de 6 mesos de durada. En aquest cas, les persones que estiguin en recerca de feina i vulguin formar part d’aquest programa per incorporar-se a una empresa anoienca, poden enviar el seu currículum o demanar més informació per correu electrònic a femocupacio@uea.cat – formacio@uea.cat o bé trucant per telèfon al 93 805 22 92.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.