L’AEPIC celebra l’Assemblea General per encarar el 2020

23.01.2020

Amb l’objectiu de fer una valoració de les accions realitzades durant l’any 2019 i encarar els reptes i fites de cara el 2020, l’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Les Comes d’Igualada (AEPIC) va celebrar l’Assemblea General Anual davant la presència i assistència d’una dotzena d’empreses de diversos sectors econòmics i empresarials.

L’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Les Comes és una iniciativa sorgida fa un any i mig any del sector empresarial del Polígon Industrial Les Comes d’Igualada, davant la inquietud d’un grup d’empresaris i empresàries per la millora del seu estat general i conservació i per aconseguir un entorn adequat i agradable per treballar-hi. En l’actualitat, l’associació ja compta amb una seixantena d’empreses associades.

Millora i modernització del Polígon Industrial Les Comes

Tanmateix, el president de l’AEPIC, Joan Mateu, va explicar el projecte de millora i modernització del Polígon Industrial Les Comes, puntualitzant que la reforma es preveu realitzar-se en diverses fases. Una primera, s’ha prioritzat l’enllumenat i la senyalització, i també la mobilitat, amb la creació de més places d’aparcament, així com també, el canvi a sentit únic de dos dels seus carrers principals: Alemanya i Gran Bretanya. En canvi, pel que fa a la segona fase, s’ha convocat una reunió dels usuaris amb el Polígon amb l’Ajuntament d’Igualada per tal que el consistori igualadí informi sobre l’estat de les obres i la seva execució del projecte.

Més seguretat

A més, durant l’Assemblea de socis també es va donar a conèixer que des de l’AEPIC s’han fet gestions perquè es pugui fer un pàrquing de camions al Polígon, i que en l’actualitat, s’estan realitzant converses amb un propietari privat. Un altre dels aspectes que es va informar durant la jornada va ser que des l’entitat s’està valorant la possibilitat d’implantar un sistema de seguretat privada al Polígon, però perquè aquest servei sigui viable, cal que el màxim nombre d’empreses s’adhereixin al projecte.

D’altra banda, Mateu va informar que des de l’AEPIC s’han fet gestions conjuntament amb la Unió Empresarial de l’Anoia per solucionar els constants microtalls de llum: una problemàtica que varen patir desenes d’empreses, amb talls de llum constants i de poca durada, que van afectar a la seva producció, ocasionant en algun cas, importants despeses econòmiques.

Una de les altres qüestions que el president de l’AEPIC va posar sobre la taula va ser, que durant l’Assemblea General de l’any 2018 es va fer palesa la necessitat d’analitzar la viabilitat d’un sistema de gestió de residus banals per a les empreses del Polígon, alternatiu al que disposen en l’actualitat. Segons Mateu “a través de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona que ha vingut aprovada per fer un estudi econòmic per a la recollida, transport i tractament dels residus resta del polígon industrial Les Comes. Els residus banals, escombraries, fem referència que per la seva naturalesa, poden estar emmagatzemats al mateix lloc que els residus orgànics”. D’altra banda, durant la sessió també es va exposar una fita aconseguida, en temes de senyalització i mobilitat, com el fet de solucionar la problemàtica del gir al Carrer Itàlia, atès que a partir d’ara, ja es pot fer el gir a l’esquerra en la intersecció del Carrer Itàlia amb la Nacional II.

A nivell informatiu, el president de l’AEPIC va informar que des del Parlament de Catalunya s’ha impulsat un avantprojecte de llei de les àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU). Aquestes entitats potenciaran la cooperació de l’administració amb els agents socioeconòmics implicats en el desenvolupament dels centres i els eixos comercials urbans. Tanmateix, aquesta nova llei implicarà l’obligatorietat d’associar-se en l’entorn on l’empresa o comerç realitzi la seva activitat i el seu funcionament és similar al d’una comunitat de veïns. En aquest sentit, el president d’AEPIC va aprofitar per destacar que des de l’entitat, s’actua com a força davant dels diferents ens que pertoquin a l’hora de vetllar per la conservació del polígons, i treballar per garantir els serveis i subministraments de les empreses ubicades al Polígon. Tanmateix, també va animar a tot aquest que encara no és soci, que s’associï a l’entitat.

AEPIC

L’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Les Comes té com a objectiu aconseguir un polígon industrial ordenat, net, amb els serveis necessaris pel benestar dels seus usuaris i el correcte funcionament de les empreses. Tanmateix actua com a un únic òrgan de representació per realitzar tota mena d’activitats que comportin el foment, desenvolupament, conservació i millora del polígon, la satisfacció de les necessitats generals i l’assoliment de les aspiracions dels associats, esdevenint l’interlocutor preferent davant les administracions i agents públics i privats que intervenen d’alguna forma en el desenvolupament de l’activitat en el polígon. L’AEPIC resta oberta a la participació de totes les empreses que es troben ubicades en aquest polígon. Per a contactar-hi, es pot fer a través del correu electrònic: aepic@aepic.org o www.aepic.org

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.