L’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb la UEA posa en marxa una formació per facilitar la impartició de classes virtuals de les acadèmies

04.03.2021

La comarca de l’Anoia compta amb més d’una setantena d’empreses dedicades als ensenyaments no reglats, d’aquestes 35 són d’Igualada. Totes aquestes acadèmies d’extraescolars estan enfocades a l’ensenyament d’idiomes, arts plàstiques, dansa, informàtica i noves tecnologies, entre altres especialitats. Aquest sector representa un dels puntals en l’ensenyament extracurricular i l’adquisició de competències tècniques, específiques i també transversals dels nostres infants, joves i no tant joves.

Conscients de la difícil situació que estan patint les acadèmies que imparteixen formació extraescolar tant per a nens, adolescents i per adults, l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia han organitzat una formació que vol donar eines tècniques i comunicatives perquè els assistents a les formacions virtuals puguin treure el mateix profit que quan fan les classes presencials.

Formació per a les acadèmies extraescolars

Aquesta formació ha arrencat avui, dijous 4 de març, i té una durada de 16h i està impartida per experts de la Fundació Pere Tarrés. Es tracta d’una resposta i solució a les demandes i propostes sorgides a la taula de treball de la qual formen part la majoria de les acadèmies d’extraescolars de la comarca. Aquesta taula es va crear a finals del passat any 2020 de la mà de la Unió Empresarial de l’Anoia i té com a principal objectiu compartir les problemàtiques i inquietuds comunes que té aquest sector i trobar solucions que les ajudin a superar la situació generada per la Covid-19.

Aposta conjunta per al talent, l’especialització dels sectors més afectats

Una de les principals tasques en la situació actual de l’Ajuntament d’Igualada és donar suport als sectors econòmics més afectats i ajudar-los a especialitzar-se i adaptar-se a la situació actual i futura. Des de la UEA s’agraeix a l’administració local el suport i l’escolta activa a les demandes dels diferents sectors econòmics. L’ensenyament d’activitats extraescolars en format online és clau pel futur del nou talent de l’Anoia, i la seva existència és imprescindible i fonamental, per aquest motiu es considera important la formació de formadors.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.