L’Ajuntament d’Igualada i la UEA renoven l’acord de col·laboració per treballar i vetllar pel teixit empresarial de la ciutat

08.06.2021

La crisi de la Covid-19 ha reafirmat i unit encara més la col·laboració públicoprivada entre l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, un binomi que ha estat clau en aquests mesos difícils i convulsos. Per aquesta raó, tant des del consistori igualadí com des de la patronal anoienca, es vol posar de manifest la suma dels seus valors i també de les seves especialitats que incideixen en diversos aspectes importants que ajuden a evolucionar: la solidaritat, la innovació, la coordinació i la cooperació.

Com a mostra d’aquest fet, per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) renoven l’acord de col·laboració per portar a terme diverses accions importants de dinamització i desenvolupament del territori i també de la ciutat d’Igualada.

En la signatura d’aquest acord, hi ha participat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; el regidor de Dinamització Econòmica del consistori, Jordi Marcé; el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, i la gerent i secretària general de la UEA, Paula Arias. Durant la signatura del conveni, Castells i Domènech han remarcat que “la cooperació és clau pel progrés i la millora d’un territori” perquè aquest treball conjunt permet “ampliar l’abast de l’estat del benestar, ampliar la visió gràcies a l’experiència professional de cadascun dels actors implicats i la transferència del coneixement facilita la millora de la gestió en cadascú dels àmbits”. Per aquesta raó, es vol sumar, treballar amb eficàcia i eficiència, en un sol sentit pel benestar i el creixement de les empreses i de les persones treballadores, dinamitzant econòmicament el territori de forma conjunta.

Aquest acord és una clara aposta d’una estreta col·laboració que segueix mostrant l’eficiència de la fórmula públicoprivada, donant solucions i resposta per dinamitzar l’economia. En aquesta línia, el president de la UEA, Joan Domènech, ha afirmat dient que “la nostra entitat empresarial aposta per aquesta col·laboració públicoprivada perquè sumant esforços millora l’economia del territori” i que “la dinamització del territori forma part de l’ADN de la UEA, fomentant l’activitat econòmica i el teixit empresarial, ajudant a crear ocupació i prosperitat actual i futura. És per això que la UEA porta més de 30 anys fent costat i treballant colze a colze amb tots aquells projectes que promoguin la dinamització econòmica de la comarca”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat “el valor del treball conjunt entre l’ajuntament i les empreses a través de la UEA que fa de pont entre l’administració i el sector empresarial del territori”. Castells s’ha mostrat molt satisfet de la reedició d’aquest acord que “permetrà treballar des del sector públic i el sector privat projectes que fomentaran l’activitat econòmica, l’ocupació i la dinamització del sector empresarial clau pel present i futur de l’Anoia”.

Com a mostra d’aquesta estreta col·laboració, des del consistori i des de l’entitat empresarial s’impulsen conjuntament iniciatives que tenen un fort arrelament i consolidació perquè permeten vetllar pel teixit empresarial, però també, donar suport i eines per a les persones que estan en situació d’atur. A títol d’exemple destaquen la Setmana de l’Ocupació – Igualada Prepara’t, que enguany ha celebrat la seva desena edició consecutiva i que té per objectiu oferir eines per a la recerca de feina a persones que estan en situació d’atur o que volen fer un canvi professional, l’Igualada Mentoring -programa per donar suport a micropimes i autònoms d’Igualada a través del mentoratge d’un expert o experta-; la Nit Empresarial -l’acte anual de referència per donar visibilitat i reconeixement a través dels premis UEA a les empreses-; el Fòrum Empresarial de l’Anoia -escenari on s’hi presenta de forma pública l’informe econòmic anual Empresa i Progrés, fruït d’un intens treball d’investigació i que aborda les preocupacions i inquietuds de l’empresariat-, entre altres iniciatives per fomentar la retenció i captació del talent de la zona; inserir laboralment a les persones que estan en situació d’atur, i vetllar per la competitivitat del teixit empresarial.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.