L’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia renoven l’acord de col·laboració

25.07.2022

L’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia signen la renovació de l’acord de col·laboració amb la voluntat de continuar sumant esforços per cooperar i col·laborar en diversos aspectes importants que ajuden a vertebrar, dinamitzar i desenvolupar i evolucionar el territori i la ciutat.

Gràcies a aquesta estreta col·laboració que té com a fórmula la cooperació publicoprivada, es poden continuar impulsant conjuntament accions i iniciatives que permeten unir esforços amb diversos objectius: el progrés de les persones treballadores i dotar d’oportunitats a les persones que cerquen feina; però també, la competitivitat de les empreses del territori.

Unes accions que no només tenen un impacte directe a la ciutat d’Igualada, sinó de retruc, tenen un benefici per la comarca, amb la implantació de polítiques actives que permeten una promoció i reactivació de l’Anoia. Són exemples: la Setmana de l’Ocupació, l’Igualada Prepara’t – un programa que ja compleix aquest 2022 la seva 11a edició consecutiva i que permet dotar d’eines, recursos i competències a les persones que cerquen feina, que estan en situació d’atur o que volen fer un canvi o gir professional, a través de conferències, tallers i entrevistes de feina amb empreses de la comarca i de la ciutat. Gràcies a la seva consolidació, però també, per oferir més oportunitats laborals, se’n disputen dues edicions cada any des del 2021-; l’Igualada Mentoring – un programa nascut el 2020, en plena pandèmia, per donar suport a les micropimes i professionals autònoms de la ciutat gràcies al mentoratge i evitar la destrucció de negocis. El programa té per objectiu consolidar, fer créixer i impulsar els seus projectes empresarials. Aquest 2022 es realitza la seva 3a edició consecutiva-; el Fòrum Empresarial de l’Anoia – l’acte acadèmic anual impulsat per la UEA, que compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, i que permet l’elaboració i confecció de l’estudi econòmic i empresarial Empresa i Progrés, un document que plasma les inquietuds i preocupacions del teixit empresarial, i que exposa eixos a seguir i un full de ruta per fer-hi front. Alguns exemples: la sostenibilitat, la transformació digital, el talent, les infraestructures, la mobilitat, el sòl industrial… I on es presenta en el marc del Fòrum Empresarial de l’Anoia. Aquest any tindrà lloc la 6a edició consecutiva- i de la Nit Empresarial UEA, l’acte social de referència, que és alhora, l’altaveu, batec i escenari de la situació empresarial del territori, i que fins el dia d’avui, s’han realitzat vint-i-dues edicions.

Prèviament a aquesta signatura de renovació, es va dur a terme una reunió amb l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé; el president de la UEA, Joan Domènech, i membres de la Junta Directiva de l’entitat; per fer arribar les inquietuds de les empreses de la comarca i de la ciutat, i poder establir una resposta unitària per fer-hi front. Especialment, per la formació, el talent, i la manca de sòl industrial.

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.