L’Anoia es recupera en la creació de llocs de treball i d’empreses

23.11.2022

Segons l’informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball – 3r trimestre 2022 de la Cambra de l’Anoia, el nombre d’empreses (comptes de cotització) a la comarca ha augmentat un 0,3% a finals de setembre de 2022 respecte a un any enrere, fins a les 3.056 empreses; tot i que aquesta evolució és menys intensa que la registrada pel conjunt de Catalunya (0,9%).

Per sectors, el teixit empresarial respecte a l’any anterior ha augmentat a l’agricultura (6,3%), els serveis (0,6%) i a la indústria (0,4%); i el que menys, el sector de la construcció, que ha disminuït un 2,2%. Per grandària, el nombre d’empreses s’ha mantingut a les empreses fins als 9 treballadors i a les de 10 a 49 treballadors; però ha augmentat les empreses d’entre 50 a 249 treballadors (15,9%). Per contra, ha disminuït el 12,5% les empreses de 250 treballadors o més.

Pel que fa al nombre de llocs de treball (afiliacions a la Seguretat Social segons seu de l’empresa al règim general i al règim especial de treballadors autònoms) a la comarca ha augmentat un 3,9% el 30 de setembre de 2022 respecte a un any enrere, fins el 36.060, la segona xifra més elevada des de desembre 2008. Aquest creixement és més intens que el registrat pel conjunt de Catalunya (3,6%). Segons el tipus de règim d’afiliació s’observa un creixement més notable entre els assalariats (5%) que entre els autònoms (0,3%). Per grans sectors econòmics, el nombre d’autònoms/es només ha crescut respecte a l’any anterior a la construcció (3%), mentre que els serveis s’ha mantingut (0,3%) i al sector primari i a la indústria ha disminuït (-2,4% i -1,1%, respectivament).

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.