L’Assemblea General Extraordinària de socis de la UEA aprova amb unanimitat la creació d’una fundació

27.10.2021

El passat 21 d’octubre, la Unió Empresarial de l’Anoia ha aprovat de forma unànime la creació d’una fundació. La votació s’ha dut a terme mitjançant l’Assemblea General Extraordinària convocada per la junta directiva de l’entitat i dirigida a les empreses associades a la patronal.

Durant l’assemblea, el president de la UEA, Joan Domènech, va explicar els antecedents que han portat a la creació de la Fundació. Des de fa molt temps, aquesta idea ja es plantejava des de l’entitat; i la situació provocada per la Covid-19 ha estat un detonant perquè els empresaris i empresàries que formen part de la Junta Directiva de la UEA ho hagin valorat i hagin traslladat a l’assemblea, la necessitat de crear i fer més visible la part social que s’està treballant des de l’entitat i per brindar més oportunitats a la societat.

En aquest sentit, es van exposar les aportacions de la Junta Directiva ressaltant les necessitats del territori o accions que es podrien dur a terme des de la Fundació. També es va comentar que per tal d’estar assessorats, durant els darrers mesos, s’han fet diverses trobades amb professionals de diferents fundacions i també s’ha estat investigant i treballant per desenvolupar projectes lligats amb els objectius i propòsits de la Fundació UEA. Totes aquestes accions han donat l’empenta a l’entitat per seguir treballant en aquesta direcció, i així poder presentar en assemblea un projecte consolidat i sostenible.

La Junta va plantejar que des de la UEA ja s’estaven executant projectes de caire social, tot i que no se’ls donava la visibilitat suficient: projectes com el Prepara’t, l’Igualada Mentoring, Professions de Futur, la Borsa de Treball, l’Economia Circular, entre d’altres, ja eren i són projectes amb una finalitat social amb la voluntat d’ajudar a inserir laboralment a les persones en situació d’atur, o de donar a conèixer als joves l’oferta formativa i empresarial que hi ha a la comarca per ajudar-los a escollir el seu camí professional.

Així doncs, la Fundació UEA és una entitat que neix amb la voluntat d’agrupar i potenciar les actuacions vinculades a promoure l’ ocupació i l’emprenedoria entre els joves i persones vulnerables de la comarca de l’Anoia i alhora donar suport els empresaris que es troben en situació de dificultat. La Fundació també té la voluntat de programar accions que acostin els valors de l’empresa entre els joves, sent aquest col·lectiu, l’eix principal que va fer plantejar seriosament a l’entitat crear una fundació.

A grans trets, els objectius de la “Fundació Unió Empresarial de l’Anoia” són els de contribuir a fomentar i promoure el reforçament del teixit econòmic i empresarial del territori i l’efectiva contribució a una millora social de les persones que hi conviuen a través del desenvolupament de projectes i accions que aconsegueixin maximitzar les possibilitats d’inserció laboral de les persones, el foment de l’autoocupació, la retenció del talent i el manteniment dels negocis. També promourà la responsabilitat social corporativa, entesa com una contribució activa i voluntària per part de les empreses amb la finalitat de millorar l’entorn social, econòmic i ambiental.

Durant l’Assemblea, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, va destacar que gràcies a la fundació “Podrem desenvolupar més projectes socials per ajudar a les persones del nostre territori; i també, podrem donar visibilitat i oportunitat a les empreses a oferir el seu compromís social”. D’altra banda, les empreses associades assistents a l’Assemblea s’han mostrat molt satisfetes per la constitució d’aquesta fundació que permetrà seguir ajudant activament a fer una comarca més forta i competitiva en tots els aspectes.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia s’espera que durant el primer trimestre de 2022 es pugui fer una presentació oficial de la Fundació, així com els diversos eixos i programes que desenvoluparà.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.